Biberiye ve Kızılcıklı Patatesli Tavuk

Malzemeler:
4 adet tavuk pirzola
2 çay kaşığı doğranmış taze biberiye
1 yemek kaşığı doğranmış taze kekik
Tuz, karabiber
1/2 limon suyu
Limon kabuğu rendesi
1/4 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
500 gram bebek patatesi ikiye bölünmüş
3 havuç
10 adet arpacık soğan
4 diş sarımsak
1 su bardağı tavuk suyu
1 1/2 su bardağı taze kızılcık
2 yemek kaşığı balzamik sirke

Biberiye ve Kızılcıklı Patatesli Tavuğun Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Tavuğu zeytinyağı, kekik, biberiye, limon suyu, limon kabuğu rendesi ile ovalayın.

• Tuz ve karabiberle tatlandırın.

• Kızgın tavada mühürleyin, kenara alın.

• Tavaya tereyağı, soğan, sarımsak, patates, havuç, tuz ve karabiber ekleyin.

• Yumuşayana kadar sık sık karıştırarak yaklaşık 5 dakika pişirin.

• Pişirdiğiniz tavukları üzerine alın.

• Balzamikle karıştırdığınız kızılcığı ekleyin.

• Tavuk suyunu dökün ve kaynamaya başlayınca ocaktan alın.

• Fırına aktarın 220 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Ramazan Pidesinden Pizza

Malzemeler:
1 adet ramazan pidesi
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı rende domates
1 tatlı kaşığı balzamik sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
200 gram kaşar peyniri
100 gram sucuk
1 adet yeşil biber
Fesleğen

Ramazan Pidesinden Pizza'nın Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Rende domates ile salçayı karıştırın.

• Balzamik sirke, kekik, zeytinyağı ekleyin.

• Pidenin üzerine alıp sosu yayın.

• Üzerine kaşar peyniri ekleyin.

• Sucuk dilimlerini yerleştirin.

• Yeşil biber ekleyin.

• Zeytinyağı gezdirip 190 derece ısıttığınız fırında peynir eriyene kadar pişirin.

• Fesleğen ile süsleyip servis edin.

Cobb Salatası

Malzemeler:
2 Yumurta
100 gram Dana Bacon
2 adet Tavuk Göğsü
Tuz
Karabiber
1 bardak Domates (küp küp dilimlenmiş)
Marul
1/2 Avokado
Blue CheeseTaze Soğan
Salata sosu:
1/2 Kırmızı Soğan
1 yemek kaşığı Sirke
Hardal
3 yemek kaşığı Zeytinyağı
Tuz

Cobb Salata'nın Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Kırmızı soğanı ince ince doğrayın.

• Üzerine sirke ekleyin ve 5 dakika bekletin.

• Yumurtayı haşlayın.

• Bacon'ı tavada arkalı önlü pişirin.

• Tavuğu tuz ve karabiber ile harmanlayın.

• Ocağın altını kısın, aynı tavada tavuğu pişirin.

• 6-7 dakika sonra diğer yüzünü çevirin.

• Marulu dilimleyip bir kaseye alın.

• Sosun yarısını ekleyin.

• Bacon'ı dilimleyip üzerine alın.

• Haşlanmış yumurtayı dilimleyip kasenin bir yanına dizin.

• Domatesi az tuzlayın, kaseye ekleyin.

• Tavuğu dilimleyin, salatanın ortasına ekleyin.

• Kalan sosu tavuğun üzerinden gezdirin.

• Blue cheese ve taze soğan ile süsleyip servis edin.

Tavuklu Kadınbudu Köfte

Malzemeler:
500 gram Tavuk Kıyma
1 kahve fincanı Pirinç (yıkanmış)
2 kahve fincanı Su
1 Soğan
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Sıvıyağ
1/4 demet Maydanoz
1 Yumurta
Un

Tavuklu Kadınbudu Köfte'nin Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Pirinci tencereye alın, üzerine su ekleyip haşlayın.

• Tavuk göğsünü doğrayıcıdan geçirin.

• Soğanı kavurun.

• Kıymanın yarısını, tuz ve karabiberi ekleyip kavurun.

• Çiğ kıyma, kavrulmuş kıyma, haşlanmış pirinç, maydanoz, zeytinyağ, tuz ve karabiberi bir macun kıvamında yoğurun.

• Elinizle köfte şekli verin ve buzlukta 10 dakika dinlendirin.

• Önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya batırarak, kızgın yağda kızartın.

• Kağıt havluda 5-10 dakika bekletip servis edin.

Tam Buğday Unundan Kraker

Malzemeler:
1 bardak + 2 yemek kaşığı Tam buğday unu
1/2 bardak Susam
1/2 çay kaşığı Tuz
5 yemek kaşığı Zeytinyağı
4-5 yemek kaşığı Su

Tam Buğday Unundan Kraker'in Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Un, susam ve tuzu karıştırın.

• Zeytinyağı ekleyin.

• Toparlanana kadar azar azar su ekleyin.

• Hamuru iki yağlı kağıdın arasında açın.

• Kurabiye kalıbı ile şekiller çıkarın.

• Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.

• Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 9 dakika pişirin.

Vegan Şakşuka

Malzemeler:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 adet kırmızı soğan (ufak küp)
3 diş sarımsak (ezilmiş)
1 kırmızı biber(ufak küp)
4 adet domates (ufak küp
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı paprika
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı zerdeçal
Tuz
170 gram tofu
1 patlıcan (ufak küp)
1/4 bardak bezelye
Maydanoz
1 dilim ekşi maya ekmek

Vegan Şakşuka'nın Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Soğanı kavurun.

• Kırmızı biber ekleyin.

• Sarımsak ekleyip kavurun.

• Baharatları ekleyip kavurun.

• Domates ekleyin altını kısın pişmeye bırakın.

• Patlıcanı kızartın.

• Ekmeği ızgara tavada pişirin.

• Bezelyeyi ekleyin.

• Tofuyu ezip domatese ekleyin.

• Az su ve tuz ekleyip karıştırın.

• Suyunu çekince şakşukayı bir tabağa alın.

• Üzerine patlıcanı ekleyin.

• Maydanoz ekleyin ve kızarmış ekmek ile servis edin.

Köz Biberli Humus

Malzemeler:
2 bardak Nohut (suda bekletilmiş)
1/4 bardak Tahin (çifte kavrulmuş)
1 diş Sarımsak
1 Limon Suyu
3 yemek kaşığı Nohut Haşlama Suyu
2 adet Közlenmiş Biber
1 çay kaşığı Kimyon
1 çay kaşığı Cayenne
Zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Maydanoz
Pul Biber

Köz Biberli Humus'un Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Bir tavaya nohutu alın.

• Çok az karbonat ekleyip haşlayın.

• Sarımsak, limon suyunu doğrayıcıya alın.

• 1-2 dakika bekletin.

• Közlenmiş biber, kimyon, cayenne, tahin ve zeytinyağı ekleyip karıştırın.

• Nohutu, tuz ve karabiberi ekleyin.

• Tekrar doğrayıcıdan geçirin.

• Bir tabağa alın, pul biber ve maydanoz serpip servis edin.

Kahveli Pop Kek

Malzemeler:
1 fincan Filtre Kahve
2/3 bardak Sıvı Yağ
3/4 bardak Şeker
1 tatlı kaşığı Vanilya Özütü
1 Yumurta
1 Yumurta Sarısı
1,5 bardak Un
1 paket Hamur Kabartma Tozu
Tuz
1 dolu yemek kaşığı Beyaz Krem Peynir
Çikolata
Hindistan Cevizi Tozu

Kahveli Pop Kek'in Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Kahveyi hazırlayın.

• Sıvı yağ, şeker ve vanilya özütünü, yumurta ve yumurta sarısını çırpın.

• Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.

• Yumurtalı karışıma, kahveyle birlikte yavaşça ekleyin.

• Karışımı kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.

• 30 dakika dinlendirin.

• Kek ve krem peyniri doğrayıcıdan geçirin.

• Küçük toplar haline getirip 20 dakika buzdolabında bekletin.

• Bir kasede çikolatayı eritip, kekleri kaplayın.

• Hindistan cevizi tozu serpip servis edin.

Çilekli Limonlu Kek

Malzemeler:
Çilekli Sos:
200 gram Çilek
3 yemek kaşığı Şeker
115 gram Tereyağı (oda sıcaklığında)
115 gram Şeker
2 Yumurta
115 gram Un
1 paket Kabartma Tozu
Tuz
1 Limonun Suyu
1 Limon Rendesi
Vanilya Özütü
Krem şanti:
1/2 Krema
1 yemek kaşığı Pudra Şekeri

Çilekli Limonlu Kek'in Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Tereyağını çırpın.

• Şeker ekleyip çırpın.

• Yumurtaları ekleyip çırpın.

• Tuz ekleyin.

• Azar azar un ekleyin.

• Vanilya, limon kabuğu ve suyu ekleyip karıştırın.

• Kek kalıbına yağlı kağıt yerleştirin.

• Karışımı kalıba alıp 160 derecede 40 dakika pişirin.

• Soğuması için bekleyin.

• Keki iri küpler halinde dilimleyin.

• Çilekleri şekerle bekletin.

• Krema ve pudra şekerini çırpın.

• Krem şantiyi buzdolabında bekletin.

• Keki krem şanti ve çilekle servis edin.

Patlıcanlı Makarna

Malzemeler:
7 yaprak Lazanya
1 yemek kaşığı Zeytinyağı
200 gram Dana Sosis
1 adet Kırmızı Soğan
1 adet Havuç
1 dal Kereviz Sapı
200 ml. Domates Sos
1 adet Patlıcan
Pul Biber
Kekik
Tuz
Sıvı yağ
2 kepçe Makarna Haşlama Suyu
Maydanoz

Patlıcanlı Makarna'nın Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Lazanya yapraklarını haşlayın.

• Sosisleri rondodan geçirin.

• Zeytinyağı eklediğiniz tavada sosis kıymasını soteleyip kenara alın.

• Aynı tavada sırasıyla soğan, havuç ve kereviz sapını soteleyin.

• Sebzelere sosisi ekleyin.

• Başka bir tavada yağı kızdırın.

• Patlıcanı tuzlu suda beklettin.

• Patlıcanı süzün ve kızartın.

• Sebzeli karışıma pul biber, kekik ve domates ekleyin.

• Biraz makarna haşlama suyundan ekleyin ve karıştırın.

• Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alın.

• Lazanyayı sebzelere ekleyin, karıştırın.

• Bir tabağa makarnayı alın, patlıcanı ekleyin.

• Maydanoz serpip servise hazırlayın.

Kırmızı Mercimek Çorbası

Malzemeler:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
Kimyon ve kişniş tohumu
Köri
Pul Biber
4 diş Sarımsak
1 bardak domates püresi
1 bardak kırmızı mercimek (1 saat suda bekletildi)
Su
Tuz ve karabiber
Taze Kişniş
Limon Suyu
1 tatlı kaşığı Süzme Yoğurt

Kırmızı Mercimek Çorbası'nın Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Soğanı kavurun.

• Başka bir tavada kimyon ve kişniş tohumlarını kavurun.

• Baharatları havanda dövün.

• Soğana sarımsak ekleyip kavurun.

• Köri, pul biber ve 1 silme yemek kaşığı hazırladığınız baharattan ilave edin.

• Domates püresi ve mercimeği ilave edin.

• Tuz ve karabiber ekleyin.

• Çorbayı blenderdan geçirin.

• Bir kupaya alın.

• Taze kişniş, süzme yoğurt ve limon suyu ile servis edin.

Hurma Topları

Malzemeler:
1 tatlı kaşığı Keten Tohumu
1 bardak Ceviz
2 yemek kaşığı Yulaf
1 çay kaşığı Tarçın
2 bardak Hurma
Susam

Hurma Topları'nın Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Keten tohumu, tarçın, ceviz ve yulafı VitaPower'dan geçirin.

• Hurma (suda bekletilmiş) ve biraz su ekleyip yine geçirin.

• Harçtan dondurma kaşığı ile toplar alın.

• Her topu susam ile kaplayın.

• Bir tabağa alıp servis edebilirsiniz.

Fırında Domatesli Pilav

Malzemeler:
400 gram cherry domates
8-10 sarımsak
5 adet arpacık soğan
1 çubuk tarçın
Taze kekik
Kişniş
Zeytinyağı
Tuz
Pilav:
1 bardak basmati pirinç
1 buçuk bardak sıcak su

Fırında Domatesli Pilav'ın Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Fırın tepsisine pirinç hariç tüm malzemeleri alın.

• 200 derecede yaklaşık 30 dakika pişirin.

• Kişniş sapları ve tarçını çıkarın.

• Çatalla domatesleri ezin.

• Pirinci ekleyin, karıştırın.

• Su ekleyin. Üstünü folyo ile kapatın.

• Tekrar fırına verin ve 20 dakika daha pişirin.

• Fırından aldıktan sonra dinlendirin.

• Bir tabağa alın, kişniş ile süsleyip servis edin.

Cevizli & Hellimli Baklava

Malzemeler:
Şerbet için:
90 ml su
100 gram şeker
1 yemek kaşığı gül suyu
2 yemek kaşığı Limon Suyu
Baklava için:
5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
16 adet Baklavalık Yufka
140 gram toz ceviz
130 gram hellim (suda bekletişmiş, rendelenmiş)

Cevizli & Hellimli Baklava'nın Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Sos tavasına su, şeker, limon suyu ve gül suyunu alın.

• 15 dakika pişirip şerbeti hazırlayın.

• Başka bir tavada tereyağını eritin.

• Tepsiyi yağlayın.

• Araları yağlayarak 8 yaprak yufkayı yerleştirin.

• Üzerine rende hellim ve toz ceviz serpin.

• Kalan yufkaları yağlayarak yerleştirin.

• Yufkanın kenarlarını içe doğru sokarak yerleştirin.

• Kare kare dilimleyin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

• Şerbeti üzerine gezdirin, 5-6 dakika çektikten sonra servis edin.

Nohut Fatteh

Malzemeler:
4-5 Küçük Lavaş
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 çay kaşığı Zahter
Tuz, Karabiber
175 gram Nohut (geceden suda bekletilmiş)
1 çay kaşığı Karbonat
1 diş Sarımsak
Yarım Limon Suyu
3 yemek kaşığı Tahin
1/2 çay kaşığı Kimyon
1/2 bardak Maydanoz
1/2 bardak Taze Soğan

Nohut Fatteh'in Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Lavaşı ufak parçalara bölün.

• Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.

• Üzerine zeytinyağı gezdirin.

• Zahter, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın.

• 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

• Nohutu, 1 çay kaşığı karbonat ile haşlayın.

• Süzün ve nohutun 1 bardak kadarını ayırın.

• Sarımsak, limon suyu, tahin, tuz, kimyon, zeytinyağ ve 1 bardak nohutu blenderdan geçirin.

• Blendera maydanoz, taze soğan ve biraz su ekleyin, tekrar blenderdan geçirin.

• Bir tavaya zeytinyağı alın.

• Ayırdığınız nohutu, pul biber ile kavurun.

• Tabağın altına lavaşı, üstüne otlu humusu ve en üste çıtır nohutu alın.

• Maydanoz ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Harira Çorbası

Malzemeler:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı pul biber
Safran
2 bardak domates rendesi
1/2 bardak yeşil mercimek
1/2 bardak kırmızı mercimek
1/2 bardak suda bekletilmiş nohut
1/2 bardak tel şehriye
4-5 bardak su
Taze kişniş
Limon

Harira Çorbası'nın Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Soğanı kavurun.

• Sarımsak ve baharatları kavurun.

• Domates rendesini ekleyin, karıştırın.

• Tuz, mercimekler ve nohutu ekleyin.

• 4 bardak su ekleyin. Tel şehriye ekleyip pişirin

• Blenderdan hafif taneli kalacak şekilde geçirin.

• Bir tabağa alın ve üzerine limon sıkın.

• Kişniş ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Tiktok Salatası

Malzemeler:
2 kase Lahana
1 kase Mor Lahana
4 ufak Salatalık
Taze Soğan
Salata Sosu:
1 bardak Fesleğen
1 bardak Ispanak
1 diş Sarımsak
2 Arpacık Soğan
1 Limon Suyu
1/4 bardak Toz Ceviz
Tuz
Zeytinyağı

Tiktok Salatası'nın Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Büyük bir kaseye rendelenmiş lahanayı alın.

• İnce dilimlenmiş salatalık, taze soğan ekleyin.

• Salata sosu malzemelerini blenderdan geçirin.

• Kaseye sosu aktarın ve karıştırın.

Kağıtta Levrek

Malzemeler:
2 levrek fileto
Limon dilimi
Siyah zeytin
Kapari
Cherry domates
Maydanoz
Zeytinyağı
Pişirme için:
2 adet yağlı kağıt
1 yumurta

Kağıtta Levreğin Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Levreği yağlı kağıda alın.

• Üzerine limon dilimi ekleyin.

• Siyah zeytin, kapari ve cherry domates ekleyin.

• İnce kıyılmış maydanoz serpin.

• Fırın tepsisinin kenarına yumurta sürün.

• Üstünü yağlı kağıtla kapatın.

• Önceden ısıtılmış fırında 180 derece pişirin.

• Tabağa alın, üzerine biraz zeytinyağı gezdirin.

Meksika Usulü Vanilyalı Kek

Malzemeler:
1 bardak Pirinç
2 bardak Su
150 gram Tereyağı (oda sıcaklığında)
1 bardak Şeker
3 Yumurta
250 gram Un
1 paket Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı Vanilya Özütü
1 çay kaşığı Vanilya Badem Aroması
1/2 bardak horchata
1 bardak Süt
1/2 bardak Pasta Süsü
1 bardak Krem Şanti

Meksika Usulü Vanilyalı Kek'in Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Pirinci bir gece suda bekletin.

• Vanilya özütü ekleyip, blenderdan geçirin.

• Tereyağını çırpın.

• Şekeri ekleyip çırpın.

• Yumurtaları teker teker ekleyip çırpın.

• Un, kabartma tozu, çok az tuz, badem aroması, horchata ekleyip spatulayla karıştırın.

• 1/3 bardak pasta süsünü ekleyip karıştırın.

• Karışımı yağlı kağıt serili fırın kabına dökün.

• Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirin.

• Kek pişerken 1 bardak süte, krem şanti ekleyip hazırlayın.

• Pasta süsüyle karıştırıp, kek pişene kadar buzdolabında bekletin.

• Kek ılınınca, krem şanti sürüp, kalan pasta süsünden serpiştirin.

Bal Kabaklı Kurabiye

Malzemeler:
230 gram Bal Kabağı Püresi
1 Yumurta
3 yemek kaşığı Tahin
2 yemek kaşığı Bal / Agave
Tarçın
Zencefil
Muskat rendesi
2 bardak Yulaf
1 çay kaşığı Hamur Kabartma Tozu
1 bardak Bitter Çikolata
1/2 bardak Ceviz

Bal Kabaklı Kurabiye'nin Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Bal kabağı ve yumurtayı çırpın.

• Tahin, bal ekleyin çırpın.

• Baharatlar, yulaf ve hamur kabartma tozunu ekleyin.

• Çikolata ve ceviz ekleyin.

• 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Canlandıran Smoothie

Malzemeler:
1 bardak ananas
2 ufak havuç
1 adet muz (donmuş)
1 çay kaşığı Zerdeçal
Taze Zencefil
Limon
Karabiber
1 ölçek Kolajen

Canlandıran Smoothie'nin Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Bütün malzemeleri, blender'dan geçirin.

Fasulyeli Humus

Malzemeler:
1 diş Sarımsak
200 gram Haşlanmış Fasulye
1/4 bardak Tahin
1 Limonun Suyu
1 çay kaşığı Kişniş Tohumu
1 çay kaşığı Kimyon Tohumu
Tuz

Fasulyeli Humus'un Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Baharatları kavurun, blendera alın. Kalan malzemeleri ekleyin.

• Bir yandan zeytinyağını ekleyerek blender'dan geçirin.

• Kızarmış Lavaş ile servis edin.

Tek Tepsi Çikolatalı Kek

Malzemeler:
(20 cm x 20 cm)
1 ¼ bardak/160 gram Un
3/4 bardak /150 gram Şeker
1/3 bardak Kakao
1 çay kaşığı Karbonat
Tuz
1/3 bardak Zeytinyağı
1 bardak Su
Vanilya Özütü
1 çay kaşığı Elma Sirkesi
4 yemek kaşığı Çikolata
Donmuş Vişne

Tek Tepsi Çikolatalı Kek'in Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Un, şeker, kakao, karbonat ve tuzu eleyerek kare bir fırın tepsisine alın.

• Karıştırın.

• 1 bardak su, zeytinyağı, vanilya ve elma sirkesi ekleyin.

• Çatalla karıştırın.

• Kenarları sıyırın, üzerine damla çikolata ve vişne ekleyin.

• Kenarları temizleyin.

• Fırında pişirin.

Bal Kabağı Çorbası

Malzemeler:
450 gram bal kabağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz karabiber
Adaçayı veya biberiye
2 adet pırasa
1 ufak Havuç
1 adet kırmızı soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı bal veya şeker
2 bardak su
Taze kekik
Maydanoz
1 defne yaprağı
2 yemek kaşığı krema
Muskat rendesi
1 yemek kaşığı sade yağ (ghee)

Bal Kabağı Çorbası'nın Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Bal kabağını ayçiçek yağı ile yağlayın, tuz ve karabiber serpin.

• Adaçayı da ekleyerek fırında 40 dakika pişirin.

• Tencerede, pırasa, soğan, havucu kavurun.

• Sarımsak ekleyip kavurun.

• Tuz, karabiber ekleyin, bal ekleyin kavurun.

• Su, taze kekik, maydanoz ve defne yaprağı ekleyip 10 dakika pişirin.

• Bal kabağını ekleyin, biraz muskat rendeleyin ve 20 dakika daha pişirin.

• Maydanoz, defne yaprağı ve kekiği tencereden alın.

• Blenderdan geçirin.

• Kremayı çırpın.

• Çorbayı kaseye alın, krema ekleyin, pul biber serpin ve maydanozla servis edin.

Brokolili Somon

Malzemeler:
400 gram Somon
300 gram Brokoli
1/2 demet taze soğan
Zeytinyağı
Tuz
Susam
Limon
Sos için:
1 tatlı kaşığı Bal
1 yemek kaşığı Soya Sos
1 çay kaşığı Sirke
1 tatlı kaşığı Zencefil
1 tatlı kaşığı Sarımsak
1 yemek kaşığı Susam Yağı

Brokolili Somon'un Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Sos malzemelerini karıştırın.

• Brokoli ve taze soğanı fırın tepsisine alın.

• 180 derece buharlı fırında 10 dakika pişirin.

• Fırından alın, üzerine somonu ekleyin, sosu gezdirin.

• 180 derece buharlı fırında 15 dakika pişirin.

• Limon dilimleriyle servis edin.

Meksika Usulü Çorba

Malzemeler:
4 bardak suyu
2 adet tavuk göğsü
1 soğan
1 kırmızı soğan
3 diş sarımsak
Defne yaprağı
2 yemek kaşığı kekik
Kişniş sapları
2 lime kabuğu rendeleyin.
Tuz
Karabiber
Kekik
Pul biber
1 bardak domates rende
3 misket limonu suyu sıkılmış
1 lime
1/2 bardak kişniş

Meksika Usulü Çorba'nın Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Tavuk, soğan, defne yaprağı, kişniş saplarını bir tencereye alıp tavuk pişene kadar haşlayın.

• Tavuğu kenara alın, didikleyin, tekrar tencereye koyun.

• Başka bir tavada kırmızı soğan, sarımsak ve acı biberi kavurun.

• Domates ve kekik ekleyin ve 10 dakika kadar kavurun.

• Tavuk çorbasına ekleyin, tuz ekleyin.

• Lime suyu ve yarım lime atın.

• 10 dakika daha pişirin.

• Tortilla yapraklarını şerit doğrayın ve kızgın yağda kızartın.

• Kişnişle servis edin.

Fırında Somon

Malzemeler:
600 gram Somon
Tuz Karabiber
2 Limon
1 yemek kaşığı Limon Suyu
1 Portakal
6 dal Kekik
1/4 bardak Maydanoz
1/4 bardak Kişniş
1/4 bardak Dereotu
Tuz
1 bardak yağ

Fırında Somon'un Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Fırını 150 derecede ısıtın.

• Somonu tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.

• Limon, portakal dilimleri, kekik ve somonu tepsiye alın.

• Üzerine zeytinyağını gezdirin.

• 30 dakika pişirin.

• Taze otlar, limon suyu ve tuzu karıştırın.

• Somonla servis edin.

Kırmızı Biber & Patates Çorbası

Malzemeler:
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 Soğan
1 Havuç
Tuz
3 diş Sarımsak
4 adet Kırmızı Biber
1 yemek kaşığı Domates Salçası
1 tatlı kaşığı Paprika
2 Patates Defne yaprağı
Karabiber
Maydanoz
Limon

Kırmızı Biber & Patates Çorbası'nın Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Soğanı ve havucu kavurun.

• Sarımsak ve salça ekleyip kavurun.

• Biber, paprika, tuz ve karabiber ekleyip kavurun.

• Patates, su, defne yaprağı ekleyin.

• Altını kısın ve kısık ateşte pişirin.

• Blender’dan geçirin.

• Zeytinyağı ve limonla servis edin.

İtalyan Puding

Malzemeler:
Ceviz Şekeri için:
1/2 bardak Şeker
1/2 bardak Su
1 bardak Ceviz
Tuz
Budino için:
1 bardak Krema
1 bardak Süt
5 adet Yumurta Sarısı
1/4 bardak Şeker
1,5 bardak Gofret

İtalyan Puding'in Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Şeker ve suyu bir tencerede kaynatıp cevizleri ekleyin ve 20 dakika kadar pişirin.

• Cevizleri şerbetin içerisinden alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin, üzerine tuz serpip önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin.

• Krema ve sütü bir tencerede kaynama noktasına getirip kenara alın.

• Yumurta sarısı ve şekeri çırpın.

• Krema karışımını yavaş yavaş yumurta sarılarına ekleyip temperleyin.

• Tekrar ocağa alıp kalınlaşıp puding kıvamına gelene kadar pişirin.

• Gofretleri blenderden geçirin.

• Pudinge ekleyin.

Fırında Sucuklu Kuru Fasulye

Malzemeler:
250 gram kuru fasülye
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı domates rendesi
Pulbiber, karabiber, kimyon
250 gram Sucuk
Tereyağı
1 chili biber

Fırında Sucuklu Kuru Fasulye'nin Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Bir gece suda beklettiğiniz kuru fasulyeyi haşlayın.

• Soğanı kavurun.

• Salçaları ilave edip kavurun.

• Domates rendesi ilave edip kavurun.

• Baharatları ekleyin.

• Haşlanan fasulyeyi ilave edin.

• Sucuk dilimlerini ilave edin.

• Su ilave edip, chili biber ilave edin.

• Önceden ısıtılmış fırında döküm tencerede 1 saat pişirin.

Mantarlı Yumurta

Malzemeler:
2 yemek kaşığı Tereyağı
2 bardak Mantar
Tuz Karabiber
Pul Biber
Yumurta
2 dilim Ekmek
5 adet Yumurta Beyazı
1y emek kaşığı Labne
1 dal Biberiye
1 Limonun kabuğunun rendesi
Tuz

Mantarlı Yumurta'nın Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Mantarı tereyağında kavurun.

• Tuz, karabiber ve pul biber ilave edin.

• Ekmekleri tavada kızartın.

• Yumurtaları çırpın, tereyağında pişirin.

• Labne, biberiye, limon kabuğu ve tuzu karıştırın.

• Ekmeklere labne sürün.

• Yumurta ve mantarla servis edin.

Mocha Kahveli Kek

Malzemeler:
110 gram Tereyağı (1/2 bardak)
200 gram Yulaf Unu
150 gram Esmer Şeker
3 yumurta
1 çay kaşığı Vanilya
1 paket Hamur Kabartma Tozu
Tuz
2 yemek kaşığı Kahve
1 bardak süt
1 bardak Damla Çikolata
1 paket Labne
2 yemek kaşığı Bal
1 yemek kaşığı Kahve

Mocha Kahveli Kek'in Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Tereyağı ve Şekeri çırpın.

• Yumurta ve vanilya ekleyin.

• Kuru malzemeleri karıştırın.

• Yarısını, kek karışımına ekleyin.

• Sütün yarısını ekleyin.

• Kuru malzemelerin tamamı ve sütü de ekleyin ve çırpın.

• Damla çikolata ekleyin.

• Kalıba alıp pişirin.

• Sos malzemelerini çırpıp kekle servis edin.

Hurmalı Tahinli Baklava

Malzemeler:
100 gram Hurma
100 gram File Antep Fıstığı + 2 yemek kaşığı üzeri için
1,5 yemek kaşığı Su (hurmaları beklettiğiniz)
3-4 adet dikdörtgen Milföy Hamuru
3 yemek kaşığı Su
2 tatlı kaşığı Pekmez

Hurmalı Tahinli Baklava'nın Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Hurmaları 20 dakika kadar ılık suda bekletin.

• Suda beklettiğiniz hurmaları, antep fıstığını ve suyu rondoya ekleyin.

• Bütün malzemeler karışana kadar rondodan geçirin, kaseye alın.

• Milföyleri 15 dakika önceden çıkartıp yumuşayınca uzunlamasına ikiye bölün.

• İçerisine hazırladığınız karışımı sürüp rulo şeklinde sarın.

• Su ve pekmezi kaynama noktasına getirip kenara alın.

• Ruloları önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

• Fırından aldıktan sonra fırça yardımıyla pekmezli şerbetten sürün.

• Üzerlerine antep fıstığı ekleyip servis edin.

Marshmallowlu Dev Kurabiye

Malzemeler:
1 bardak Tereyağı
1/2 bardak Esmer Şeker
1 yemek kaşığı Toz Şeker
2 adet Yumurta
1-2 fıs Vanilya Özütü
2 bardak Un
1 çay kaşığı Karbonat
Tuz
1 bardak Çikolata
5 adet Petit Beurre
8-10 adet Marshmellow
2 adet Çikolata

Marshmallowlu Dev Kurabiye'nin Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Fırını 180 derece ısıtın.

• Tereyağı ve şekerleri çırpın.

• Yumurtaları ekleyin.

• Vanilya ekleyin çırpın.

• Un, karbonat ve tuz ekleyin. Karıştırın.

• Çikolatayı ekleyip karıştırın.

• Hamurun 1/3 ünü tavaya alın.

• Petit Beurreleri elinizle kırarak üstüne alın. Çikolatayı da kırarak ekleyin.

• Kalan hamuru üzerine kapatın.

• 25 dakika pişirin.

• 5 dakika dinlendirin.

• Dondurmayla servis edin.

Çikolatalı Yulaflı Bar

Malzemeler:
1 bardak Yulaf
1 bardak Un
1/2 bardak Esmer Şeker
1 çay kaşığı Karbonat
Tuz
1/2 bardak Hindistan Cevizi Yağı (eritilmiş)
1 Yumurta Vanilya
1 bardak Çikolata
Karamel:
1/2 bardak Tereyağı
3/4 bardak Esmer Şeker
2 yemek kaşığı Akçaağaç Şurubu

Çikolatalı Yulaflı Bar'ın Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Un, esmer şeker, hamur kabartma tozu ve karbonatı karıştırın.

• Fırını 180 derecede ısıtın.

• Yulaf, un, şeker, karbonat, tuz, hindistan cevizi yağı, yumurta ve vanilyayı çırpın.

• Çikolata ekleyin.

• Hamurun yarısını fırın kabına bastırarak alın.

• 10 dakika pişirin.

• 1 tavada tereyağı, esmer şeker ve akçaağaç şurubu kısık ateşte 5-6 dakika kadar pişirin.

• Biraz Tuz ekleyin.

• Fırındaki hamurun alın, üzerine karamel dökün kalan hamuru elinizle ufalayarak üzerine ekleyin.

• 12-20 dakika daha pişirin.

• Tamamen soğuyunca servis edin.

Ispanaklı Kiş

Malzemeler:
Taban için:
130 gram Un
1 çay kaşığı Tuz
60 gram soğuk Tereyağı
1 adet çırpılmış Yumurta
İçi için:
2 adet Soğan
150 gram Ispanak
3 Yumurta
200 ml. Krema
1 çay kaşığı Şeker
1 çay kaşığı Tuz
100 gram Gouda Peyniri

Ispanaklı Kiş'in Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Un, tuz ve tereyağını parmak uçlarınızla parçalayarak kum kıvamına getirin, çırpılmış yumurtayı ekleyip yoğurun.

• Tatlı tabağı boyutuna getirip streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.

• Kalıbınızın boyutuna göre açın ve yerleştirin, çatal yardımıyla delikler açın.

• Üzerine folyo yerleştirip ağırlık koyun ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.

• Sosun sızıntı yapmaması için çatalla açtığınız delikleri un yardımıyla kapatın.

• Soğanları karamelize edin, ıspanakları soteleyin.

• Yumurta, şeker, tuz ve kremayı çırpın.

• Tartın içerisine karamelize soğan, ıspanak, rendelenmiş peynir ve sosu ekleyin.

• Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.

Buffalo Soslu Tavuk Quesadilla

Malzemeler:
1 bardak haşlanmış Tavuk
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı sriracha
2 yemek kaşığı frenk soğanı
1 yemek kaşığı maydanoz
1 çay kaşığı dereotu
Büyük tortilla
1 bardak rende marul
Jalapeno turşu
4 dal taze soğan
1/2 bardak rende çedar
1/2 bardak mozzarellla
Ranch sos:
1 bardak süzme yoğurt
1/2 bardak kişniş
1 çay kaşığı soğan tozu
1 çay kaşığı sarımsak tozu
Misket limonu

Buffalo Soslu Tavuk Quesadilla'nın Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• İlk 6 malzemeyi karıştırın.

• Ranch sosu hazırlayın.

• Tortillayı yarıdan aşağıya dikey şekilde kesin.

• Sol alt köşeye tavuğu koyun.

• Sol üst köşeye marul, turşu ve taze soğan koyun.

• Sağ üst köşeye ranch sos koyun.

• Sağ alt köşeye peynir koyun.

• Saat yönünde katlayın.

• Tavada ısıtın.

Matcha Kek

Malzemeler:
1 + 1/4 bardak un
1/2 bardak esmer şeker
1 paket hamur kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Tuz
1/2 bardak buttermilk
1/4 bardak zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı matcha tozu
1 çay kaşığı vanilya özütü
2 yumurta
1/2 bardak sıcak su
Hindistan cevizi rendesi
Krem peynir
Oda sıcaklığında tereyağı
1/3 bardak bal
3 yemek pudra şekeri

Matcha Kek'in Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Un, esmer şeker, hamur kabartma tozu ve karbonatı karıştırın.

• Süt ve yağı çırpın ve kuru malzemelere eleyin.

• Matcha, vanilya ve yumurta ekleyip çırpın.

• Yavaş yavaş sıcak su ekleyin ve çırpın.

• Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

• Krem peyniri ve tereyağı çırpın. Bal ve şeker ekleyip tekrar çırpın.

• Keki krema ile servis edin.

Köri Soslu Mercimek Çorbası

Malzemeler:
1 adet kırmızı soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zencefil
2 adet havuç
Tuz
3 bardak su
1 bardak Hindistan cevizi sütü
1 bardak kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı köri
Pulbiber
Taze kişniş
Limon suyu

Köri Soslu Mercimek Çorbası'nın Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Soğanı kavurun.

• Zencefil, sarımsak ve biber kavurun.

• Havucu ekleyin kavurun.

• Mercimeği ekleyin.

• Su ve hindistancevizi sütü ekleyin, köri ekleyin, kaynayınca altını kısın ve pişirin.

• Tuz, karabiber ekleyip blenderdan geçirin.

• Taze kişniş ve limon suyu ile servis edin.

Soğan Çorbası

Malzemeler:
5 adet soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
4 bardak et suyu
1 çay kaşığı Worcestershire sos
1 defne yaprağı
3 dal taze kekik
Tuz, karabiber
Baget ekmeği
2 bardak Gruyere peyniri

Soğan Çorbası'nın Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Soğanı tereyağında karamelize edin.

• Karamelize olunca sarımsağı ekleyin kavurun.

• Unu ekleyip kavurun.

• Et suyu, defne yaprağı, taze kekik ve worcestershire sosu ekleyin. Kaynayınca kapatıp 10 dakika pişirin.

• Ekmekleri fırında kızartın.

• Fırına girebilen kaselere, çorba, ekmek ve bol peynir rendeleyin.

• Fırının en üst gözünde 5 dakika daha pişirin.

Guacmus Tarifi

Malzemeler:
Humus
1 konserve nohut (400 gram)
1/2 çay kaşığı karbonat
1 limonun suyu
2 diş sarımsak
Tuz
3 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı soğuk su
1/2 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Guacamole
3 adet avokado
Taze kişniş
Misket limonu suyu
1/2 kırmızı soğan
Paprika
5-6 adet çeri domates
Ufak boy lavaş

Guacmus'nun Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Nohutu karbonatla birlikte 15 dakika haşlayın.

• Süzün, soğuk sudan geçirin.

• Doğrayıcıya sarımsak limon suyu ve tuz ekleyin, geçirin.

• Tahin ve su ekleyip geçirin.

• Kimyon ve nohut ekleyip 4 dakika geçirin. Tabağa alın.

• Avokadoları ezin, taze kişniş, misket limonu suyu, kırmızı soğan, paprika, tuz ekleyip karıştırın. Humusun üzerine alın.

• Lavaşları kızartın birlikte servis edin.

Yulaflı Amerikan Cookie

Malzemeler:
1 bardak (125 gram) Un
1 çay kaşığı Tarçın
1/2 çay kaşığı Karbonat
Tuz
1 + 1/2 bardak (150 grams) Yulaf
1/2 bardak Tereyağı (oda sıcaklığında)
1/4 bardak (50 gram) Esmer Şeker
1/4 bardak (50 gram) Toz Şeker
1 yumurta
Vanilya
200 gram Bitter Çikolata

Yulaflı Amerikan Cookie'nin Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Tereyağı ve şekeri çırpın.

• Yumurta ve vanilya ekleyip çırpın.

• Un, tarçın ve karbonatı ekleyin.

• Yulafı ekleyip çırpın. Çikolatayı ekleyip karıştırın. Buzdolabında yarım saat dinlendirin.

• Yağlı kağıt koyduğunuz bir tepsiye ceviz büyüklüğünde alın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 13 dakika pişirim.

• 5 dakika dinlendirin.

Lava Kek

Malzemeler:
110 gram bitter çikolata
110 gram sütlü çikolata
100 gram tereyağı
3 yumurta
3 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya özütü
1/2 bardak un
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1/2 çay kaşığı kahve
Tuz
Vanilyalı dondurma
Taze nane

Lava Kek'in Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Kalıpları sprey yağ ile yağlayıp kenara alın.

• Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin.

• Yumurta, yumurta sarısı ve vanilya özütü ekleyip çırpın.

• Pudra şekeri, un ve tuzu eleyerek karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın.

• Karışımı kalıplara döküp önceden ısıtılmış 220 derece fırında 11-13 dakika pişirin.

• 2 dakika kalıpta bekletip tabağa ters çevirin.

• Dondurmayla süsleyip servis edin.

Döner Dürüm

Malzemeler:
2 yemek kaşığı Tereyağı
1 yemek kaşığı Salça
1 çay kaşığı Pul Biber
1/2 su bardağı Domates Suyu
300 gram Dana Bonfile (2 saat buzlukta beklemiş, hafif donuk)
Yoğurt
2 adet Lavaş
Tuz, Karabiber
Sıvıyağ

Döner Dürüm'ün Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Tereyağını sos tavasında eritin, salçayı ekleyin ve kavurun. İçine pul biber ve domates suyunu ekleyin, kaynadıktan sonra altını kısın ve 15 dakika pişmeye bırakın.

• Hafif donuk bonfilenizi keskin bir bıçak yardımıyla incecik dilimleyin. Üzerine, tuz, karabiber ve sıvıyağ ekleyin, kızgın tavada pişirin.

• Lavaşı ısıtın, döneri sarın ve dilimleyin.

• Yoğurt ve sosla servis edin. Afiyet olsun!

Kabaklı Kek

Malzemeler:
1 adet kabak (rendelenip suyu sıkılmış)
1/2 bardak bal
2 adet yumurta
1/3 bardak süt
2 bardak tam buğday unu
1 çay kaşığı Karbonat
Tarçın
1/3 bardak hindistan cevizi yağı
1/2 bardak fındık
1/2 bardak çikolata

Kabaklı Kek'in Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Kabak, bal, yumurta, hindistan cevizi yağı ve sütü çırpın.

• Un, karbonat ve tarçın ekleyip ekleyip çırpın.

• Çikolata ve fındık ekleyin, kek kalıbına alın.

• Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

3 Farklı Yulaf Lapası

Malzemeler:
1. Tarif
4 yemek kaşığı Yulaf
1 bardak Su
Tuz
1 adet haşlanmış Yumurta
2 yemek kaşığı Parmesan
4 adet Çeri Domates
1/4 Avokado
Karabiber
1 çay kaşığı Paprika
1 tatlı kaşığı Sriracha
2. Tarif
Malzemeler:
1,5 bardak Su
1/2 bardak Hindistan Cevizi Sütü
4 yemek kaşığı Yulaf
1/2 bardak rendelenmiş Havuç
1/3 bardak çekirdeksiz Üzüm
1 çay kaşığı Tarçın
1 çay kaşığı Zencefil
Muskat
Tuz
1/4 bardak Hindistan Cevizi
Portakal Kabuğu Rendesi
Vanilya Özütü
1 tatlı kaşığı Agave
1/4 bardak Ceviz
3. Tarif
Malzemeler:
4 yemek kaşığı Yulaf
1 bardak Su
1 bardak Şeftali (doğranmış)
1/2 bardak Yaban Mersini
Vanilya Özütü
1 çay kaşığı Tarçın
1/2 yemek kaşığı öğütülmüş Keten Tohumu
1 yemek kaşığı Badem Ezmesi

3 Farklı Yulaf Lapası'nın Hazırlanışı

1. Tarifin Hazırlanışı;

• Yulaf, su ve tuzu sos tenceresinde kıvam alana kadar 5-6 dakika pişirin.

• Bir kaseye alın, yumurta, parmesan, çeri domates, avokado, baharatlar ve sriracha ile süsleyip servis edin.

2. Tarifin Hazırlanışı;

• Su ve sütü kaynatın.

• Yulaf, havuç, üzüm, tarçın, zencefil, muskat ve tuz ekleyip kıvam alana kadar pişirin.

• Ocaktan alıp hindistan cevizi, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve agave ekleyin.

• Cevizleri kavurup üzerine ekleyin ve servis edin.

3. Tarifin Hazırlanışı;

• Yulaf, su, şeftali ve yaban mersinlerinin yarısını, vanilya özütünü ve tarçını sos tenceresinde kıvam alana kadar pişirin.

• Kaseye alın, keten tohumu, kalan meyveler ve badem ezmesiyle süsleyip servis edin.

Kayısılı Kek

Malzemeler:
800 gram Kayısı
250 gram Tereyağı (oda sıcaklığında)
150 gram Pudra Şekeri
4 Yumurta
420 gram Un
1 paket Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı kayısıyı beklettiğimiz Su
1/2 bardak Toz Antep Fıstığı

Kayısılı Kek'in Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Kayısıları kaynar suda 10 dakika bekletin, çekirdeğini çıkartıp her birini 8 parçaya bölün.

• Tereyağı ve pudra şekerini çırpın.

• Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin.

• Un ve kabartma tozunu ekleyerek ekleyin.

• Kayısıları beklettiğimiz suyu ekleyip karıştırın.

• Kayısıları ekleyip karıştırın.

• Antep fıstığı ekleyip karıştırın.

• Kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp harcı içerisine dökün.

• Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 1 saat pişirin.

Alaçatı Kurabiyesi

Malzemeler:
Muhallebi için:

1 bardak Süt
1 yemek kaşığı Nişasta
2 yemek kaşığı Şeker
1 çay kaşığı dövülmüş Damla Sakızı
Kurabiye hamuru için:
2 yemek kaşığı Tereyağı
1/3 bardak Pudra Şekeri
1 Yumurta
2 yemek kaşığı Mısır Nişastası
1,5 bardak Un
1 çay kaşığı Kabartma Tozu
1 çay kaşığı dövülmüş Damla Sakızı

Alaçatı Kurabiyesi'nin Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Muhallebi malzemelerini sos tavasına alıp çırpın.

• Ocağa alıp sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.

• Kenara alıp üzerine yapışık streç atın ve soğumasını bekleyin.

• Hamur için; tereyağı, yumurta ve pudra şekerini çırpın.

• Nişasta, unun yarısını, kabartma tozunu ve damla sakızını ekleyip yoğurun.

• Unun kalanını yavaş yavaş ilave edip yoğurmaya devam edin.

• Hamurdan büyükçe parçalar kopartıp elinizle inceltin.

• İçine 1 tatlı kaşığı muhallebi koyup kapatın.

• Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri çatlayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.

• Fırını kapatıp içerisinde 3 dakika daha bekletin.

• Üzerlerine pudra şekeri gezdirip servis edin.

5 Kahvaltılık Smoothie

1. Malzemeler:
1/2 bardak Ananas Suyu
1/2 bardak donmuş Ananas
1/2 bardak donmuş Mango
1 Muz
1 çay kaşığı taze Zencefil
2. Malzemeler:
1/4 bardak Portakal Suyu
1/2 bardak Süzme Yoğurt
Vanilya Özütü
1 Portakal (donmuş)
1/2 Şeftali
1 adet rendelenmiş Havuç
3. Malzemeler:
1/4 bardak Badem Sütü
1/2 bardak donmuş Frambuaz
1/2 bardak donmuş Çilek
1/2 bardak donmuş Karpuz
4. Malzemeler:
1 adet donmuş Muz
1/2 bardak Süzme Yoğurt
Vanilya Özütü
1/2 bardak donmuş Yaban Mersini
1 bardak Vişne
5. Malzemeler:
1 adet Salatalık
1/2 bardak Süzme Yoğurt
Vanilya Özütü
1/2 adet Avokado
2 Kivi
2 yemek kaşığı Bebek Ispanak

5 Kahvaltılık Smoothie'nin Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Tüm malzemeleri vakumlu blenderdan geçirin.

• Bardaklara alarak servis edin.

Yaz Frittatası

Malzemeler:
300 gram Bebek Patates (ortadan 2'ye kesilmiş) (10 dakika haşlanmış)
1 adet rendelenmiş Kabak
4 Yumurta + 2 Yumurta Beyazı
1 yemek kaşığı Süt
1 diş Sarımsak
1 yemek kaşığı Hardal
3 yemek kaşığı Dereotu, Nane ve Maydanoz (doğranmış)
3 yemek kaşığı Krem Peynir
1 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 çay kaşığı Pul Biber
140 gram Bezelye
100 gram Beyaz Peynir
50 gram Kuru Domates
Tuz, Karabiber

Yaz Frittatası'nın Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Sırasıyla kabakları ve ince ince dilimlenmiş patatesleri soteleyin, kenara alın.

• Yumurta, yumurta beyazı, süt, sarımsak, hardal ve taze otları çırpın, baharatları ekleyin. Krem peyniri ekleyip çırpın.

• Sotelediğiniz sebzeleri, kuru domatesi ve bezelyeyi ekleyip karıştırın. Karışımı tavaya dökün.

• Üzerine beyaz peyniri ufalayın.

• Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika kadar pişirin.

Meyveli Yaz Tartı

Malzemeler:
4 adet dikdörtgen Milföy
50 gram Pudra Şekeri
300 gram Mascarpone Peyniri
1 paket Krema
Vanilya Özütü
Yaban Mersini
Çilek
Böğürtlen
Şeftali
Nane Yaprakları

Meyveli Yaz Tartı'nın Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Milföylerin üzerine çok az pudra şekeri serpip yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın, üzerine tekrardan yağlı kağıt koyup diğer tepsiyi üzerine oturtun.

• 200 derece fırında 30 dakika pişirin.

• Mascarpone, krema ve vanilya özütünü kıvam alana kadar çırpın.

• Milföylerin arasına ve üzerine kremayı sürüp meyvelerle süsleyin.

Yaban Mersinli Limonlu Kek

Malzemeler:
150 gram oda sıcaklığında Tereyağı
1 bardak Şeker
2 Limonun Kabuğunun Rendesi ve Suyu
Vanilya Özütü
3 Yumurta (çırpılmış)
90 gr. Un
Tuz
110 gram Badem Unu
200 gram Yaban Mersini
70 gram Pudra Şekeri

Yaban Mersinli Limonlu Kek'in Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Tereyağı, şeker, limon kabuğu rendesi, 1 yemek kaşığı limon suyu vanilyayı mixerde çırpın.

• Yumurtaları ekleyin.

• Un, tuz ve badem ununu yavaş yavaş ekleyip çırpın.

• Yaban mersininin 3te 1ini ekleyip karıştırın.

• Karışımı fırın kabına döküp üzerine kalan yaban mersinini ekleyin.

• Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

• 1 yemek kaşığı limon suyu ve pudra şekerini çırpıp kekin üzerine sürün.

Şeftalili Smoothie

Malzemeler:
1 bardak Hindistan Cevizi Sütü
2 adet Şeftali
1 Elma
2 yemek kaşığı Fesleğen
1 tatlı kaşığı Zerdeçal
Kakule

Şeftalili Smoothie'nin Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Hindistan cevizi sütü, şeftali, elma ve fesleğeni vakumlu blenderdan geçirin.

• Bardaklara alın.

• Üzerinden kakule gezdirip servis edin.

Sebzeli Lazanya

Malzemeler:
12 adet Lazanya Yaprağı
3 yemek kaşığı Zeytinyağı
2 adet Patlıcan (küp küp doğranmış)
300 gram Mantar
2 bardak Konserve Doğranmış Domates
1 diş Sarımsak
1 çay kaşığı Şeker
1 çay kaşığı Kekik
1 litre Süt
2 yemek kaşığı Tereyağı
5 yemek kaşığı Un
1 bardak Mozzeralla Peyniri
¼ bardak Parmesan Peyniri
Tuz, karabiber

Sebzeli Lazanya'nın Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Bir tavaya zeytinyağını ve patlıcanları ekleyip soteleyin.

• Domates konservesini ve mantarları ekleyin.

• Mantarlar yumuşayıp domatesler de hafif suyunu çekince sarımsağı, baharatları ve şekeri ekleyin.

• Ayrı bir sos tavasında beşamel sos için tereyağını ısıtın. Unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

• Yavaş yavaş sütü ekleyin ve kaynayıp kıvam alınca tuz, karabiber ekleyip altını kapatın.

• Fırın tepsisini yağlayın ve biraz beşamel sos dökün. Üzerine lazanya yapraklarından koyun.

• Lazanya yapraklarının üzerine sırasıyla beşamel sos, iç harç ve mozarrella peyniri ekleyin.

• Lazanya yaprakları bitene kadar bu işlemi yapın.

• En son katın üzerine yine beşamel sos ve harçtan ekleyin.

• En üste mozzarella ve parmesan karışımı ekleyin.

• Önceden ısıtılmış 200 derece fanlı fırında 20 dakika pişirin.

• Fırından çıktıktan sonra 10 dakika dinlendirip servis edin.

Patlıcanlı Karpuz Salatası

Malzemeler:
100 gram Siyah Pirinç
1 Patlıcan
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 yemek kaşığı Çörekotu
Pul Biber
1 yemek kaşığı Şeker
1/4 küçük boy Karpuz
1 çay kaşığı Taze Zencefil
1/2 Lime Suyu
1 çay kaşığı Susam Yağı
50 gram Beyaz Peynir

Patlıcanlı Karpuz Salatası'nın Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Pirinci bol soğuk suda yıkayıp haşlayın, soğutun.

• Patlıcanları ve karpuzları sırasıyla zeytinyağı eklediğiniz ızgara tavasında önlü arkalı ızgara edin.

• Şekeri yakmadan eritip karamelize edin, içerisine çörekotu, pul biber ve tuz ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt üzerine incecik dökün ve soğutun.

• Ayrı bir kasede zencefil, lime suyu, susam yağı ve çok az suyu çırpın. Pirinçler ve patlıcanlarla karıştırın.

• Tabağın en altına sosladığınız pirinçli patlıcanı ekleyin.

• Üzerine karpuz ve beyaz peyniri ekleyin.

• En üstüne de soğumuş olan krokanı ekleyip servis edin.

Dalgona Kahveli Kek

Malzemeler:
Kek için:
1 bardak Kakao
1 bardak Filtre Kahve
1/2 bardak Yoğurt
Vanilya Özütü
1 bardak oda sıcaklığında Tereyağı
1 bardak Şeker
1/2 bardak Esmer Şeker
3 Yumurta
1,5 bardak Un
1 tatlı kaşığı Karbonat
Tuz
Dalgonalı Ganaj için:
1/4 bardak İnstant Kahve
1/4 bardak Şeker
1/4 bardak Kaynamış Su
1/2 bardak Mascarpone Peyniri
1 bardak Krema
1 yemek kaşığı Pudra Şekeri

Dalgona Kahveli Kek'in Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Kakao, filtre kahve, yoğurt ve vanilya özütünü çırpın.

• Ayrı bir kasede mixer yardımıyla 3 dakika tereyağını çırpın. Şekerleri ekleyip çırpmaya devam edin.Teker teker yumurtaları ekleyip çırpın. Kakaolu karışımla karıştırın.

• Ayrı bir kasede un, karbonat ve tuzu karıştırın, yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyin.

• Karışımı yağladığınız kelepçeli kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.

• Dalgonalı ganaj için; Kahve ve şeker ve suyu mixer yardımıyla kıvam alana kadar çırpın.

• Ayrı bir kasede mascarpone, krema ve pudra şekerini çırpın.

• İki karışımı birbirine spatula yardımıyla nazikçe yedirin.

• Ilıyan keki ortadan kesip arasına kremadan sürün, kapağını kapatın ve tekrar üzerine kremayı sürüp servis edin.

Çikolatalı Çilekli Smoothie

Malzemeler:
1 adet Donmuş Muz
1 bardak Donmuş Çilek
1/2 bardak Badem Sütü
2 parça Bitter Çikolata
1 tatlı kaşığı Chia Tohumu
File Fındık, Toz Antep Fıstığı

Çikolatalı Çilekli Smoothie'nin Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Muz, çilek, badem sütü ve çikolata parçalarını blenderdan geçirin.

• Chia tohumu, fındık, antep fıstığı ve çilek dilimleriyle süsleyerek servis edin.

Ballı Fındık Ezmesi

Malzemeler:
200 gram Çiğ Fındık
2 yemek kaşığı Bal

Ballı Fındık Ezmesi'nin Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Fındıkları 200 derece fırında fırınlayın, kabuklarını soyun.

• Blenderdan geçirin, hafif kıvam almaya başlayınca bal ekleyip blenderdan geçirmeye devam edin.

Vişneli Ekmek Kadayıfı

Malzemeler:
3 Yumurta
1/2 bardak Şeker
3 fincan Un
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilin
Manda Kaymağı
Sos için:
400 gram dondurulmuş Vişne
1 bardak Şeker
Limon Suyu

Vişneli Ekmek Kadayıfı'nın Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Yumurta ve şekeri mutfak makinesinde 5 dakika boyunca çırpın.

• Un, kabartma tozu ve vanilin ekleyip düşük devirde çırpın.

• Yağladığınız kek kalıbına döküp 170 derece fanlı fırında 20 dakika pişirin.

• Vişne, kapta biriken vişne suyu ve şekeri bir sos tavasında karıştırarak kaynatın, altını kısın ve 15 dakika pişirin. Limon suyunu ekleyin.

• Ilıyan kekin üzerine serbeti dökün ve çekmesi için 10 dakika bekletin.

• Manda kaymağıyla süsleyip servis edin.

Hindistan Cevizli Kek

Malzemeler;
1 bardak Hindistan Cevizi
3 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 bardak Esmer Şeker
2 Yumurta
Vanilya Özütü
1/2 bardak Badem Sütü
1,5 bardak Glütensiz Un
1 çay kaşığı Kabartma Tozu
5 yemek kaşığı Pudra Şekeri
1/2 Limonun Suyu

Hindistan Cevizli Kek'in Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Hindistan cevizini kavurun, kenara alın.

• Zeytinyağı ve esmer şekeri çırpın.

• Yumurtaları ekleyip çırpın.

• Vanilya özütü ve badem sütünü ekleyip çırpın.

• Hindistan cevizinin yarısını ekleyip çırpın.

• Un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın, yağladığınız fırın kabına alın.

• Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

• Pudra şekeri ve limon suyunu çırpıp kekin üzerine sürün.

• Kalan hindistan ceviziyle süsleyip servis edin.

Kupta Çikolatalı Güllaç

Malzemeler:
1 adet Güllaç Yaprağı
2 yemek kaşığı Tereyağı
1 yemek kaşığı Bal
1/2 bardak Krema
1/2 bardak Sütlü Çikolata
Çilek
Antep Fıstığı

Kupta Çikolatalı Güllacın Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Tereyağı ve balı sos tenceresinde birlikte eritin.

• Güllaç yaprağının üzerine sosu sürün ve 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin. 10 dakika soğuması için bekletin.

• Kremayı kaynama noktasına getirin, altını kapatıp çikolataları ekleyip karıştırın.

• Kupların içine parçaladığınız güllaçlardan koyup arasına ganaj koyun ve bunu birkaç kat olacak şekilde tekrarlayın.

• Çilek ve antep fıstığıyla süsleyerek servis edin.

Döküm Tavada Kıymalı Pide

Malzemeler:
80 ml ılık Su (1/3 bardak)
1 çay kaşığı Kuru Maya
Yarım çay kaşığı Şeker
130 gram Un (1 bardak + 2 yemek kaşığı)
Tuz
Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Tereyağı
Yarım Soğan
100 gram Kıyma
1 adet Domates
1 çay kaşığı Pul Biber
Tuz, Karabiber
2 Yumurta

Kıymalı Pide'nin Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Ilık su, maya ve şekeri karıştırıp 10 dakika maya aktif olana kadar bekletin.

• Unun içerisine tuzu ekleyip karıştırın.

• Mayalı suyu unun içerisine ekleyip yoğurun.

• Üzerinden 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip 1 saat mayalandırın.

• Yağları tavaya ekleyip sırasıyla soğan ve kıymayı soteleyin.

• Küp küp doğradığınız domatesi ekleyip soteleyin.

• Baharatları ekleyin ve karıştırın, kenara alın.

• Mayalanan hamurun gazını alıp yuvarlak hale getirin.

• Hamuru döküm tavaya alıp elinizle tavayı kaplayacak kadar yayın.

• İçerisine hazırladığınız harcı koyup kenarlarından kapatın.

• Tavayı önceden ısıtılmış 200 derece fırının tabanına yerleştirin ve 15 dakika pişirin.

• Çıkartıp üzerine yumurta kırın ve tekrar fırına alın (orta rafa),yumurtalar pişene kadar yaklaşık 3-4 dakika daha pişirin.

Sütlü Ekmek

Malzemeler
Kek hamuru için;
1,5 bardak ılık süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 bardak un

Sütlü Ekmeğin Hazırlanışı

Hazırlanışı;

• Süt, şeker ve mayayı karıştırıp 10 dakika bekletin.

• Unun içerisine tuzu ekleyip karıştırın.Mayalı sütü ekleyip mutfak makinesinde 10 dakika yoğurun.

• 1 saat ılık bir yerde mayalandırın.

• Hamurun gazını alıp 4 eşit parçaya bölün ve ekmek şekli verin, 40 dakika daha mayalandırın.

• Üzerlerine jilet yardımıyla çizik atın.

Yeni tarifler ve #EnGüzeliEvde'ye özel fırsatlar için MyBosch'a üye olabilirsiniz.