Bosch Ev Aletleri
Biberiye ve Kızılcıklı Patatesli Tavuk
Malzemeler:
4 adet tavuk pirzola
2 çay kaşığı doğranmış taze biberiye
1 yemek kaşığı doğranmış taze kekik
Tuz, karabiber
1/2 limon suyu
Limon kabuğu rendesi
1/4 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
500 gram bebek patatesi ikiye bölünmüş
3 havuç
10 adet arpacık soğan
4 diş sarımsak
1 su bardağı tavuk suyu
1 1/2 su bardağı taze kızılcık
2 yemek kaşığı balzamik sirke
Biberiye ve Kızılcıklı Patatesli Tavuğun Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Tavuğu zeytinyağı, kekik, biberiye, limon suyu, limon kabuğu rendesi ile ovalayın.
• Tuz ve karabiberle tatlandırın.
• Kızgın tavada mühürleyin, kenara alın.
• Tavaya tereyağı, soğan, sarımsak, patates, havuç, tuz ve karabiber ekleyin.
• Yumuşayana kadar sık sık karıştırarak yaklaşık 5 dakika pişirin.
• Pişirdiğiniz tavukları üzerine alın.
• Balzamikle karıştırdığınız kızılcığı ekleyin.
• Tavuk suyunu dökün ve kaynamaya başlayınca ocaktan alın.
• Fırına aktarın 220 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Ramazan Pidesinden Pizza
Malzemeler:
1 adet ramazan pidesi
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı rende domates
1 tatlı kaşığı balzamik sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
200 gram kaşar peyniri
100 gram sucuk
1 adet yeşil biber
Fesleğen
Ramazan Pidesinden Pizza'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Rende domates ile salçayı karıştırın.
• Balzamik sirke, kekik, zeytinyağı ekleyin.
• Pidenin üzerine alıp sosu yayın.
• Üzerine kaşar peyniri ekleyin.
• Sucuk dilimlerini yerleştirin.
• Yeşil biber ekleyin.
• Zeytinyağı gezdirip 190 derece ısıttığınız fırında peynir eriyene kadar pişirin.
• Fesleğen ile süsleyip servis edin.
Cobb Salatası
Malzemeler:
2 Yumurta
100 gram Dana Bacon
2 adet Tavuk Göğsü
Tuz
Karabiber
1 bardak Domates (küp küp dilimlenmiş)
Marul
1/2 Avokado
Blue CheeseTaze Soğan
Salata sosu:
1/2 Kırmızı Soğan
1 yemek kaşığı Sirke
Hardal
3 yemek kaşığı Zeytinyağı
Tuz
Cobb Salata'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Kırmızı soğanı ince ince doğrayın.
• Üzerine sirke ekleyin ve 5 dakika bekletin.
• Yumurtayı haşlayın.
• Bacon'ı tavada arkalı önlü pişirin.
• Tavuğu tuz ve karabiber ile harmanlayın.
• Ocağın altını kısın, aynı tavada tavuğu pişirin.
• 6-7 dakika sonra diğer yüzünü çevirin.
• Marulu dilimleyip bir kaseye alın.
• Sosun yarısını ekleyin.
• Bacon'ı dilimleyip üzerine alın.
• Haşlanmış yumurtayı dilimleyip kasenin bir yanına dizin.
• Domatesi az tuzlayın, kaseye ekleyin.
• Tavuğu dilimleyin, salatanın ortasına ekleyin.
• Kalan sosu tavuğun üzerinden gezdirin.
• Blue cheese ve taze soğan ile süsleyip servis edin.
Tavuklu Kadınbudu Köfte
Malzemeler:
500 gram Tavuk Kıyma
1 kahve fincanı Pirinç (yıkanmış)
2 kahve fincanı Su
1 Soğan
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Sıvıyağ
1/4 demet Maydanoz
1 Yumurta
Un
Tavuklu Kadınbudu Köfte'nin Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Pirinci tencereye alın, üzerine su ekleyip haşlayın.
• Tavuk göğsünü doğrayıcıdan geçirin.
• Soğanı kavurun.
• Kıymanın yarısını, tuz ve karabiberi ekleyip kavurun.
• Çiğ kıyma, kavrulmuş kıyma, haşlanmış pirinç, maydanoz, zeytinyağ, tuz ve karabiberi bir macun kıvamında yoğurun.
• Elinizle köfte şekli verin ve buzlukta 10 dakika dinlendirin.
• Önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya batırarak, kızgın yağda kızartın.
• Kağıt havluda 5-10 dakika bekletip servis edin.
Tam Buğday Unundan Kraker
Malzemeler:
1 bardak + 2 yemek kaşığı Tam buğday unu
1/2 bardak Susam
1/2 çay kaşığı Tuz
5 yemek kaşığı Zeytinyağı
4-5 yemek kaşığı Su
Tam Buğday Unundan Kraker'in Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Un, susam ve tuzu karıştırın.
• Zeytinyağı ekleyin.
• Toparlanana kadar azar azar su ekleyin.
• Hamuru iki yağlı kağıdın arasında açın.
• Kurabiye kalıbı ile şekiller çıkarın.
• Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
• Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 9 dakika pişirin.
Vegan Şakşuka
Malzemeler:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 adet kırmızı soğan (ufak küp)
3 diş sarımsak (ezilmiş)
1 kırmızı biber(ufak küp)
4 adet domates (ufak küp
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı paprika
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı zerdeçal
Tuz
170 gram tofu
1 patlıcan (ufak küp)
1/4 bardak bezelye
Maydanoz
1 dilim ekşi maya ekmek
Vegan Şakşuka'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Soğanı kavurun.
• Kırmızı biber ekleyin.
• Sarımsak ekleyip kavurun.
• Baharatları ekleyip kavurun.
• Domates ekleyin altını kısın pişmeye bırakın.
• Patlıcanı kızartın.
• Ekmeği ızgara tavada pişirin.
• Bezelyeyi ekleyin.
• Tofuyu ezip domatese ekleyin.
• Az su ve tuz ekleyip karıştırın.
• Suyunu çekince şakşukayı bir tabağa alın.
• Üzerine patlıcanı ekleyin.
• Maydanoz ekleyin ve kızarmış ekmek ile servis edin.
Köz Biberli Humus
Malzemeler:
2 bardak Nohut (suda bekletilmiş)
1/4 bardak Tahin (çifte kavrulmuş)
1 diş Sarımsak
1 Limon Suyu
3 yemek kaşığı Nohut Haşlama Suyu
2 adet Közlenmiş Biber
1 çay kaşığı Kimyon
1 çay kaşığı Cayenne
Zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Maydanoz
Pul Biber
Köz Biberli Humus'un Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Bir tavaya nohutu alın.
• Çok az karbonat ekleyip haşlayın.
• Sarımsak, limon suyunu doğrayıcıya alın.
• 1-2 dakika bekletin.
• Közlenmiş biber, kimyon, cayenne, tahin ve zeytinyağı ekleyip karıştırın.
• Nohutu, tuz ve karabiberi ekleyin.
• Tekrar doğrayıcıdan geçirin.
• Bir tabağa alın, pul biber ve maydanoz serpip servis edin.
Kahveli Pop Kek
Malzemeler:
1 fincan Filtre Kahve
2/3 bardak Sıvı Yağ
3/4 bardak Şeker
1 tatlı kaşığı Vanilya Özütü
1 Yumurta
1 Yumurta Sarısı
1,5 bardak Un
1 paket Hamur Kabartma Tozu
Tuz
1 dolu yemek kaşığı Beyaz Krem Peynir
Çikolata
Hindistan Cevizi Tozu
Kahveli Pop Kek'in Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Kahveyi hazırlayın.
• Sıvı yağ, şeker ve vanilya özütünü, yumurta ve yumurta sarısını çırpın.
• Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
• Yumurtalı karışıma, kahveyle birlikte yavaşça ekleyin.
• Karışımı kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
• 30 dakika dinlendirin.
• Kek ve krem peyniri doğrayıcıdan geçirin.
• Küçük toplar haline getirip 20 dakika buzdolabında bekletin.
• Bir kasede çikolatayı eritip, kekleri kaplayın.
• Hindistan cevizi tozu serpip servis edin.
Çilekli Limonlu Kek
Malzemeler:
Çilekli Sos:
200 gram Çilek
3 yemek kaşığı Şeker
115 gram Tereyağı (oda sıcaklığında)
115 gram Şeker
2 Yumurta
115 gram Un
1 paket Kabartma Tozu
Tuz
1 Limonun Suyu
1 Limon Rendesi
Vanilya Özütü
Krem şanti:
1/2 Krema
1 yemek kaşığı Pudra Şekeri
Çilekli Limonlu Kek'in Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Tereyağını çırpın.
• Şeker ekleyip çırpın.
• Yumurtaları ekleyip çırpın.
• Tuz ekleyin.
• Azar azar un ekleyin.
• Vanilya, limon kabuğu ve suyu ekleyip karıştırın.
• Kek kalıbına yağlı kağıt yerleştirin.
• Karışımı kalıba alıp 160 derecede 40 dakika pişirin.
• Soğuması için bekleyin.
• Keki iri küpler halinde dilimleyin.
• Çilekleri şekerle bekletin.
• Krema ve pudra şekerini çırpın.
• Krem şantiyi buzdolabında bekletin.
• Keki krem şanti ve çilekle servis edin.
Patlıcanlı Makarna
Malzemeler:
7 yaprak Lazanya
1 yemek kaşığı Zeytinyağı
200 gram Dana Sosis
1 adet Kırmızı Soğan
1 adet Havuç
1 dal Kereviz Sapı
200 ml. Domates Sos
1 adet Patlıcan
Pul Biber
Kekik
Tuz
Sıvı yağ
2 kepçe Makarna Haşlama Suyu
Maydanoz
Patlıcanlı Makarna'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Lazanya yapraklarını haşlayın.
• Sosisleri rondodan geçirin.
• Zeytinyağı eklediğiniz tavada sosis kıymasını soteleyip kenara alın.
• Aynı tavada sırasıyla soğan, havuç ve kereviz sapını soteleyin.
• Sebzelere sosisi ekleyin.
• Başka bir tavada yağı kızdırın.
• Patlıcanı tuzlu suda beklettin.
• Patlıcanı süzün ve kızartın.
• Sebzeli karışıma pul biber, kekik ve domates ekleyin.
• Biraz makarna haşlama suyundan ekleyin ve karıştırın.
• Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alın.
• Lazanyayı sebzelere ekleyin, karıştırın.
• Bir tabağa makarnayı alın, patlıcanı ekleyin.
• Maydanoz serpip servise hazırlayın.
Kırmızı Mercimek Çorbası
Malzemeler:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
Kimyon ve kişniş tohumu
Köri
Pul Biber
4 diş Sarımsak
1 bardak domates püresi
1 bardak kırmızı mercimek (1 saat suda bekletildi)
Su
Tuz ve karabiber
Taze Kişniş
Limon Suyu
1 tatlı kaşığı Süzme Yoğurt
Kırmızı Mercimek Çorbası'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Soğanı kavurun.
• Başka bir tavada kimyon ve kişniş tohumlarını kavurun.
• Baharatları havanda dövün.
• Soğana sarımsak ekleyip kavurun.
• Köri, pul biber ve 1 silme yemek kaşığı hazırladığınız baharattan ilave edin.
• Domates püresi ve mercimeği ilave edin.
• Tuz ve karabiber ekleyin.
• Çorbayı blenderdan geçirin.
• Bir kupaya alın.
• Taze kişniş, süzme yoğurt ve limon suyu ile servis edin.
Hurma Topları
Malzemeler:
1 tatlı kaşığı Keten Tohumu
1 bardak Ceviz
2 yemek kaşığı Yulaf
1 çay kaşığı Tarçın
2 bardak Hurma
Susam
Hurma Topları'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Keten tohumu, tarçın, ceviz ve yulafı VitaPower'dan geçirin.
• Hurma (suda bekletilmiş) ve biraz su ekleyip yine geçirin.
• Harçtan dondurma kaşığı ile toplar alın.
• Her topu susam ile kaplayın.
• Bir tabağa alıp servis edebilirsiniz.
Fırında Domatesli Pilav
Malzemeler:
400 gram cherry domates
8-10 sarımsak
5 adet arpacık soğan
1 çubuk tarçın
Taze kekik
Kişniş
Zeytinyağı
Tuz
Pilav:
1 bardak basmati pirinç
1 buçuk bardak sıcak su
Fırında Domatesli Pilav'ın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Fırın tepsisine pirinç hariç tüm malzemeleri alın.
• 200 derecede yaklaşık 30 dakika pişirin.
• Kişniş sapları ve tarçını çıkarın.
• Çatalla domatesleri ezin.
• Pirinci ekleyin, karıştırın.
• Su ekleyin. Üstünü folyo ile kapatın.
• Tekrar fırına verin ve 20 dakika daha pişirin.
• Fırından aldıktan sonra dinlendirin.
• Bir tabağa alın, kişniş ile süsleyip servis edin.
Cevizli & Hellimli Baklava
Malzemeler:
Şerbet için:
90 ml su
100 gram şeker
1 yemek kaşığı gül suyu
2 yemek kaşığı Limon Suyu
Baklava için:
5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
16 adet Baklavalık Yufka
140 gram toz ceviz
130 gram hellim (suda bekletişmiş, rendelenmiş)
Cevizli & Hellimli Baklava'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Sos tavasına su, şeker, limon suyu ve gül suyunu alın.
• 15 dakika pişirip şerbeti hazırlayın.
• Başka bir tavada tereyağını eritin.
• Tepsiyi yağlayın.
• Araları yağlayarak 8 yaprak yufkayı yerleştirin.
• Üzerine rende hellim ve toz ceviz serpin.
• Kalan yufkaları yağlayarak yerleştirin.
• Yufkanın kenarlarını içe doğru sokarak yerleştirin.
• Kare kare dilimleyin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
• Şerbeti üzerine gezdirin, 5-6 dakika çektikten sonra servis edin.
Nohut Fatteh
Malzemeler:
4-5 Küçük Lavaş
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 çay kaşığı Zahter
Tuz, Karabiber
175 gram Nohut (geceden suda bekletilmiş)
1 çay kaşığı Karbonat
1 diş Sarımsak
Yarım Limon Suyu
3 yemek kaşığı Tahin
1/2 çay kaşığı Kimyon
1/2 bardak Maydanoz
1/2 bardak Taze Soğan
Nohut Fatteh'in Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Lavaşı ufak parçalara bölün.
• Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
• Üzerine zeytinyağı gezdirin.
• Zahter, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın.
• 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
• Nohutu, 1 çay kaşığı karbonat ile haşlayın.
• Süzün ve nohutun 1 bardak kadarını ayırın.
• Sarımsak, limon suyu, tahin, tuz, kimyon, zeytinyağ ve 1 bardak nohutu blenderdan geçirin.
• Blendera maydanoz, taze soğan ve biraz su ekleyin, tekrar blenderdan geçirin.
• Bir tavaya zeytinyağı alın.
• Ayırdığınız nohutu, pul biber ile kavurun.
• Tabağın altına lavaşı, üstüne otlu humusu ve en üste çıtır nohutu alın.
• Maydanoz ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Harira Çorbası
Malzemeler:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı pul biber
Safran
2 bardak domates rendesi
1/2 bardak yeşil mercimek
1/2 bardak kırmızı mercimek
1/2 bardak suda bekletilmiş nohut
1/2 bardak tel şehriye
4-5 bardak su
Taze kişniş
Limon
Harira Çorbası'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Soğanı kavurun.
• Sarımsak ve baharatları kavurun.
• Domates rendesini ekleyin, karıştırın.
• Tuz, mercimekler ve nohutu ekleyin.
• 4 bardak su ekleyin. Tel şehriye ekleyip pişirin
• Blenderdan hafif taneli kalacak şekilde geçirin.
• Bir tabağa alın ve üzerine limon sıkın.
• Kişniş ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Tiktok Salatası
Malzemeler:
2 kase Lahana
1 kase Mor Lahana
4 ufak Salatalık
Taze Soğan
Salata Sosu:
1 bardak Fesleğen
1 bardak Ispanak
1 diş Sarımsak
2 Arpacık Soğan
1 Limon Suyu
1/4 bardak Toz Ceviz
Tuz
Zeytinyağı
Tiktok Salatası'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Büyük bir kaseye rendelenmiş lahanayı alın.
• İnce dilimlenmiş salatalık, taze soğan ekleyin.
• Salata sosu malzemelerini blenderdan geçirin.
• Kaseye sosu aktarın ve karıştırın.
Kağıtta Levrek
Malzemeler:
2 levrek fileto
Limon dilimi
Siyah zeytin
Kapari
Cherry domates
Maydanoz
Zeytinyağı
Pişirme için:
2 adet yağlı kağıt
1 yumurta
Kağıtta Levreğin Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Levreği yağlı kağıda alın.
• Üzerine limon dilimi ekleyin.
• Siyah zeytin, kapari ve cherry domates ekleyin.
• İnce kıyılmış maydanoz serpin.
• Fırın tepsisinin kenarına yumurta sürün.
• Üstünü yağlı kağıtla kapatın.
• Önceden ısıtılmış fırında 180 derece pişirin.
• Tabağa alın, üzerine biraz zeytinyağı gezdirin.
Meksika Usulü Vanilyalı Kek
Malzemeler:
1 bardak Pirinç
2 bardak Su
150 gram Tereyağı (oda sıcaklığında)
1 bardak Şeker
3 Yumurta
250 gram Un
1 paket Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı Vanilya Özütü
1 çay kaşığı Vanilya Badem Aroması
1/2 bardak horchata
1 bardak Süt
1/2 bardak Pasta Süsü
1 bardak Krem Şanti
Meksika Usulü Vanilyalı Kek'in Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Pirinci bir gece suda bekletin.
• Vanilya özütü ekleyip, blenderdan geçirin.
• Tereyağını çırpın.
• Şekeri ekleyip çırpın.
• Yumurtaları teker teker ekleyip çırpın.
• Un, kabartma tozu, çok az tuz, badem aroması, horchata ekleyip spatulayla karıştırın.
• 1/3 bardak pasta süsünü ekleyip karıştırın.
• Karışımı yağlı kağıt serili fırın kabına dökün.
• Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirin.
• Kek pişerken 1 bardak süte, krem şanti ekleyip hazırlayın.
• Pasta süsüyle karıştırıp, kek pişene kadar buzdolabında bekletin.
• Kek ılınınca, krem şanti sürüp, kalan pasta süsünden serpiştirin.
Bal Kabaklı Kurabiye
Malzemeler:
230 gram Bal Kabağı Püresi
1 Yumurta
3 yemek kaşığı Tahin
2 yemek kaşığı Bal / Agave
Tarçın
Zencefil
Muskat rendesi
2 bardak Yulaf
1 çay kaşığı Hamur Kabartma Tozu
1 bardak Bitter Çikolata
1/2 bardak Ceviz
Bal Kabaklı Kurabiye'nin Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Bal kabağı ve yumurtayı çırpın.
• Tahin, bal ekleyin çırpın.
• Baharatlar, yulaf ve hamur kabartma tozunu ekleyin.
• Çikolata ve ceviz ekleyin.
• 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Canlandıran Smoothie
Malzemeler:
1 bardak ananas
2 ufak havuç
1 adet muz (donmuş)
1 çay kaşığı Zerdeçal
Taze Zencefil
Limon
Karabiber
1 ölçek Kolajen
Canlandıran Smoothie'nin Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Bütün malzemeleri, blender'dan geçirin.
Fasulyeli Humus
Malzemeler:
1 diş Sarımsak
200 gram Haşlanmış Fasulye
1/4 bardak Tahin
1 Limonun Suyu
1 çay kaşığı Kişniş Tohumu
1 çay kaşığı Kimyon Tohumu
Tuz
Fasulyeli Humus'un Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Baharatları kavurun, blendera alın. Kalan malzemeleri ekleyin.
• Bir yandan zeytinyağını ekleyerek blender'dan geçirin.
• Kızarmış Lavaş ile servis edin.
Tek Tepsi Çikolatalı Kek
Malzemeler:
(20 cm x 20 cm)
1 ¼ bardak/160 gram Un
3/4 bardak /150 gram Şeker
1/3 bardak Kakao
1 çay kaşığı Karbonat
Tuz
1/3 bardak Zeytinyağı
1 bardak Su
Vanilya Özütü
1 çay kaşığı Elma Sirkesi
4 yemek kaşığı Çikolata
Donmuş Vişne
Tek Tepsi Çikolatalı Kek'in Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Un, şeker, kakao, karbonat ve tuzu eleyerek kare bir fırın tepsisine alın.
• Karıştırın.
• 1 bardak su, zeytinyağı, vanilya ve elma sirkesi ekleyin.
• Çatalla karıştırın.
• Kenarları sıyırın, üzerine damla çikolata ve vişne ekleyin.
• Kenarları temizleyin.
• Fırında pişirin.
Bal Kabağı Çorbası
Malzemeler:
450 gram bal kabağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz karabiber
Adaçayı veya biberiye
2 adet pırasa
1 ufak Havuç
1 adet kırmızı soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı bal veya şeker
2 bardak su
Taze kekik
Maydanoz
1 defne yaprağı
2 yemek kaşığı krema
Muskat rendesi
1 yemek kaşığı sade yağ (ghee)
Bal Kabağı Çorbası'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Bal kabağını ayçiçek yağı ile yağlayın, tuz ve karabiber serpin.
• Adaçayı da ekleyerek fırında 40 dakika pişirin.
• Tencerede, pırasa, soğan, havucu kavurun.
• Sarımsak ekleyip kavurun.
• Tuz, karabiber ekleyin, bal ekleyin kavurun.
• Su, taze kekik, maydanoz ve defne yaprağı ekleyip 10 dakika pişirin.
• Bal kabağını ekleyin, biraz muskat rendeleyin ve 20 dakika daha pişirin.
• Maydanoz, defne yaprağı ve kekiği tencereden alın.
• Blenderdan geçirin.
• Kremayı çırpın.
• Çorbayı kaseye alın, krema ekleyin, pul biber serpin ve maydanozla servis edin.
Brokolili Somon
Malzemeler:
400 gram Somon
300 gram Brokoli
1/2 demet taze soğan
Zeytinyağı
Tuz
Susam
Limon
Sos için:
1 tatlı kaşığı Bal
1 yemek kaşığı Soya Sos
1 çay kaşığı Sirke
1 tatlı kaşığı Zencefil
1 tatlı kaşığı Sarımsak
1 yemek kaşığı Susam Yağı
Brokolili Somon'un Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Sos malzemelerini karıştırın.
• Brokoli ve taze soğanı fırın tepsisine alın.
• 180 derece buharlı fırında 10 dakika pişirin.
• Fırından alın, üzerine somonu ekleyin, sosu gezdirin.
• 180 derece buharlı fırında 15 dakika pişirin.
• Limon dilimleriyle servis edin.
Meksika Usulü Çorba
Malzemeler:
4 bardak suyu
2 adet tavuk göğsü
1 soğan
1 kırmızı soğan
3 diş sarımsak
Defne yaprağı
2 yemek kaşığı kekik
Kişniş sapları
2 lime kabuğu rendeleyin.
Tuz
Karabiber
Kekik
Pul biber
1 bardak domates rende
3 misket limonu suyu sıkılmış
1 lime
1/2 bardak kişniş
Meksika Usulü Çorba'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Tavuk, soğan, defne yaprağı, kişniş saplarını bir tencereye alıp tavuk pişene kadar haşlayın.
• Tavuğu kenara alın, didikleyin, tekrar tencereye koyun.
• Başka bir tavada kırmızı soğan, sarımsak ve acı biberi kavurun.
• Domates ve kekik ekleyin ve 10 dakika kadar kavurun.
• Tavuk çorbasına ekleyin, tuz ekleyin.
• Lime suyu ve yarım lime atın.
• 10 dakika daha pişirin.
• Tortilla yapraklarını şerit doğrayın ve kızgın yağda kızartın.
• Kişnişle servis edin.
Fırında Somon
Malzemeler:
600 gram Somon
Tuz Karabiber
2 Limon
1 yemek kaşığı Limon Suyu
1 Portakal
6 dal Kekik
1/4 bardak Maydanoz
1/4 bardak Kişniş
1/4 bardak Dereotu
Tuz
1 bardak yağ
Fırında Somon'un Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Fırını 150 derecede ısıtın.
• Somonu tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
• Limon, portakal dilimleri, kekik ve somonu tepsiye alın.
• Üzerine zeytinyağını gezdirin.
• 30 dakika pişirin.
• Taze otlar, limon suyu ve tuzu karıştırın.
• Somonla servis edin.
Kırmızı Biber & Patates Çorbası
Malzemeler:
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 Soğan
1 Havuç
Tuz
3 diş Sarımsak
4 adet Kırmızı Biber
1 yemek kaşığı Domates Salçası
1 tatlı kaşığı Paprika
2 Patates Defne yaprağı
Karabiber
Maydanoz
Limon
Kırmızı Biber & Patates Çorbası'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Soğanı ve havucu kavurun.
• Sarımsak ve salça ekleyip kavurun.
• Biber, paprika, tuz ve karabiber ekleyip kavurun.
• Patates, su, defne yaprağı ekleyin.
• Altını kısın ve kısık ateşte pişirin.
• Blender’dan geçirin.
• Zeytinyağı ve limonla servis edin.
İtalyan Puding
Malzemeler:
Ceviz Şekeri için:
1/2 bardak Şeker
1/2 bardak Su
1 bardak Ceviz
Tuz
Budino için:
1 bardak Krema
1 bardak Süt
5 adet Yumurta Sarısı
1/4 bardak Şeker
1,5 bardak Gofret
İtalyan Puding'in Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Şeker ve suyu bir tencerede kaynatıp cevizleri ekleyin ve 20 dakika kadar pişirin.
• Cevizleri şerbetin içerisinden alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin, üzerine tuz serpip önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin.
• Krema ve sütü bir tencerede kaynama noktasına getirip kenara alın.
• Yumurta sarısı ve şekeri çırpın.
• Krema karışımını yavaş yavaş yumurta sarılarına ekleyip temperleyin.
• Tekrar ocağa alıp kalınlaşıp puding kıvamına gelene kadar pişirin.
• Gofretleri blenderden geçirin.
• Pudinge ekleyin.
Fırında Sucuklu Kuru Fasulye
Malzemeler:
250 gram kuru fasülye
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı domates rendesi
Pulbiber, karabiber, kimyon
250 gram Sucuk
Tereyağı
1 chili biber
Fırında Sucuklu Kuru Fasulye'nin Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Bir gece suda beklettiğiniz kuru fasulyeyi haşlayın.
• Soğanı kavurun.
• Salçaları ilave edip kavurun.
• Domates rendesi ilave edip kavurun.
• Baharatları ekleyin.
• Haşlanan fasulyeyi ilave edin.
• Sucuk dilimlerini ilave edin.
• Su ilave edip, chili biber ilave edin.
• Önceden ısıtılmış fırında döküm tencerede 1 saat pişirin.
Mantarlı Yumurta
Malzemeler:
2 yemek kaşığı Tereyağı
2 bardak Mantar
Tuz Karabiber
Pul Biber
Yumurta
2 dilim Ekmek
5 adet Yumurta Beyazı
1y emek kaşığı Labne
1 dal Biberiye
1 Limonun kabuğunun rendesi
Tuz
Mantarlı Yumurta'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Mantarı tereyağında kavurun.
• Tuz, karabiber ve pul biber ilave edin.
• Ekmekleri tavada kızartın.
• Yumurtaları çırpın, tereyağında pişirin.
• Labne, biberiye, limon kabuğu ve tuzu karıştırın.
• Ekmeklere labne sürün.
• Yumurta ve mantarla servis edin.
Mocha Kahveli Kek
Malzemeler:
110 gram Tereyağı (1/2 bardak)
200 gram Yulaf Unu
150 gram Esmer Şeker
3 yumurta
1 çay kaşığı Vanilya
1 paket Hamur Kabartma Tozu
Tuz
2 yemek kaşığı Kahve
1 bardak süt
1 bardak Damla Çikolata
1 paket Labne
2 yemek kaşığı Bal
1 yemek kaşığı Kahve
Mocha Kahveli Kek'in Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Tereyağı ve Şekeri çırpın.
• Yumurta ve vanilya ekleyin.
• Kuru malzemeleri karıştırın.
• Yarısını, kek karışımına ekleyin.
• Sütün yarısını ekleyin.
• Kuru malzemelerin tamamı ve sütü de ekleyin ve çırpın.
• Damla çikolata ekleyin.
• Kalıba alıp pişirin.
• Sos malzemelerini çırpıp kekle servis edin.
Hurmalı Tahinli Baklava
Malzemeler:
100 gram Hurma
100 gram File Antep Fıstığı + 2 yemek kaşığı üzeri için
1,5 yemek kaşığı Su (hurmaları beklettiğiniz)
3-4 adet dikdörtgen Milföy Hamuru
3 yemek kaşığı Su
2 tatlı kaşığı Pekmez
Hurmalı Tahinli Baklava'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Hurmaları 20 dakika kadar ılık suda bekletin.
• Suda beklettiğiniz hurmaları, antep fıstığını ve suyu rondoya ekleyin.
• Bütün malzemeler karışana kadar rondodan geçirin, kaseye alın.
• Milföyleri 15 dakika önceden çıkartıp yumuşayınca uzunlamasına ikiye bölün.
• İçerisine hazırladığınız karışımı sürüp rulo şeklinde sarın.
• Su ve pekmezi kaynama noktasına getirip kenara alın.
• Ruloları önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
• Fırından aldıktan sonra fırça yardımıyla pekmezli şerbetten sürün.
• Üzerlerine antep fıstığı ekleyip servis edin.
Marshmallowlu Dev Kurabiye
Malzemeler:
1 bardak Tereyağı
1/2 bardak Esmer Şeker
1 yemek kaşığı Toz Şeker
2 adet Yumurta
1-2 fıs Vanilya Özütü
2 bardak Un
1 çay kaşığı Karbonat
Tuz
1 bardak Çikolata
5 adet Petit Beurre
8-10 adet Marshmellow
2 adet Çikolata
Marshmallowlu Dev Kurabiye'nin Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Fırını 180 derece ısıtın.
• Tereyağı ve şekerleri çırpın.
• Yumurtaları ekleyin.
• Vanilya ekleyin çırpın.
• Un, karbonat ve tuz ekleyin. Karıştırın.
• Çikolatayı ekleyip karıştırın.
• Hamurun 1/3 ünü tavaya alın.
• Petit Beurreleri elinizle kırarak üstüne alın. Çikolatayı da kırarak ekleyin.
• Kalan hamuru üzerine kapatın.
• 25 dakika pişirin.
• 5 dakika dinlendirin.
• Dondurmayla servis edin.
Çikolatalı Yulaflı Bar
Malzemeler:
1 bardak Yulaf
1 bardak Un
1/2 bardak Esmer Şeker
1 çay kaşığı Karbonat
Tuz
1/2 bardak Hindistan Cevizi Yağı (eritilmiş)
1 Yumurta Vanilya
1 bardak Çikolata
Karamel:
1/2 bardak Tereyağı
3/4 bardak Esmer Şeker
2 yemek kaşığı Akçaağaç Şurubu
Çikolatalı Yulaflı Bar'ın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Un, esmer şeker, hamur kabartma tozu ve karbonatı karıştırın.
• Fırını 180 derecede ısıtın.
• Yulaf, un, şeker, karbonat, tuz, hindistan cevizi yağı, yumurta ve vanilyayı çırpın.
• Çikolata ekleyin.
• Hamurun yarısını fırın kabına bastırarak alın.
• 10 dakika pişirin.
• 1 tavada tereyağı, esmer şeker ve akçaağaç şurubu kısık ateşte 5-6 dakika kadar pişirin.
• Biraz Tuz ekleyin.
• Fırındaki hamurun alın, üzerine karamel dökün kalan hamuru elinizle ufalayarak üzerine ekleyin.
• 12-20 dakika daha pişirin.
• Tamamen soğuyunca servis edin.
Ispanaklı Kiş
Malzemeler:
Taban için:
130 gram Un
1 çay kaşığı Tuz
60 gram soğuk Tereyağı
1 adet çırpılmış Yumurta
İçi için:
2 adet Soğan
150 gram Ispanak
3 Yumurta
200 ml. Krema
1 çay kaşığı Şeker
1 çay kaşığı Tuz
100 gram Gouda Peyniri
Ispanaklı Kiş'in Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Un, tuz ve tereyağını parmak uçlarınızla parçalayarak kum kıvamına getirin, çırpılmış yumurtayı ekleyip yoğurun.
• Tatlı tabağı boyutuna getirip streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.
• Kalıbınızın boyutuna göre açın ve yerleştirin, çatal yardımıyla delikler açın.
• Üzerine folyo yerleştirip ağırlık koyun ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
• Sosun sızıntı yapmaması için çatalla açtığınız delikleri un yardımıyla kapatın.
• Soğanları karamelize edin, ıspanakları soteleyin.
• Yumurta, şeker, tuz ve kremayı çırpın.
• Tartın içerisine karamelize soğan, ıspanak, rendelenmiş peynir ve sosu ekleyin.
• Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
Buffalo Soslu Tavuk Quesadilla
Malzemeler:
1 bardak haşlanmış Tavuk
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı sriracha
2 yemek kaşığı frenk soğanı
1 yemek kaşığı maydanoz
1 çay kaşığı dereotu
Büyük tortilla
1 bardak rende marul
Jalapeno turşu
4 dal taze soğan
1/2 bardak rende çedar
1/2 bardak mozzarellla
Ranch sos:
1 bardak süzme yoğurt
1/2 bardak kişniş
1 çay kaşığı soğan tozu
1 çay kaşığı sarımsak tozu
Misket limonu
Buffalo Soslu Tavuk Quesadilla'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• İlk 6 malzemeyi karıştırın.
• Ranch sosu hazırlayın.
• Tortillayı yarıdan aşağıya dikey şekilde kesin.
• Sol alt köşeye tavuğu koyun.
• Sol üst köşeye marul, turşu ve taze soğan koyun.
• Sağ üst köşeye ranch sos koyun.
• Sağ alt köşeye peynir koyun.
• Saat yönünde katlayın.
• Tavada ısıtın.
Matcha Kek
Malzemeler:
1 + 1/4 bardak un
1/2 bardak esmer şeker
1 paket hamur kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Tuz
1/2 bardak buttermilk
1/4 bardak zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı matcha tozu
1 çay kaşığı vanilya özütü
2 yumurta
1/2 bardak sıcak su
Hindistan cevizi rendesi
Krem peynir
Oda sıcaklığında tereyağı
1/3 bardak bal
3 yemek pudra şekeri
Matcha Kek'in Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Un, esmer şeker, hamur kabartma tozu ve karbonatı karıştırın.
• Süt ve yağı çırpın ve kuru malzemelere eleyin.
• Matcha, vanilya ve yumurta ekleyip çırpın.
• Yavaş yavaş sıcak su ekleyin ve çırpın.
• Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
• Krem peyniri ve tereyağı çırpın. Bal ve şeker ekleyip tekrar çırpın.
• Keki krema ile servis edin.
Köri Soslu Mercimek Çorbası
Malzemeler:
1 adet kırmızı soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zencefil
2 adet havuç
Tuz
3 bardak su
1 bardak Hindistan cevizi sütü
1 bardak kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı köri
Pulbiber
Taze kişniş
Limon suyu
Köri Soslu Mercimek Çorbası'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Soğanı kavurun.
• Zencefil, sarımsak ve biber kavurun.
• Havucu ekleyin kavurun.
• Mercimeği ekleyin.
• Su ve hindistancevizi sütü ekleyin, köri ekleyin, kaynayınca altını kısın ve pişirin.
• Tuz, karabiber ekleyip blenderdan geçirin.
• Taze kişniş ve limon suyu ile servis edin.
Soğan Çorbası
Malzemeler:
5 adet soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
4 bardak et suyu
1 çay kaşığı Worcestershire sos
1 defne yaprağı
3 dal taze kekik
Tuz, karabiber
Baget ekmeği
2 bardak Gruyere peyniri
Soğan Çorbası'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Soğanı tereyağında karamelize edin.
• Karamelize olunca sarımsağı ekleyin kavurun.
• Unu ekleyip kavurun.
• Et suyu, defne yaprağı, taze kekik ve worcestershire sosu ekleyin. Kaynayınca kapatıp 10 dakika pişirin.
• Ekmekleri fırında kızartın.
• Fırına girebilen kaselere, çorba, ekmek ve bol peynir rendeleyin.
• Fırının en üst gözünde 5 dakika daha pişirin.
Guacmus Tarifi
Malzemeler:
Humus
1 konserve nohut (400 gram)
1/2 çay kaşığı karbonat
1 limonun suyu
2 diş sarımsak
Tuz
3 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı soğuk su
1/2 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Guacamole
3 adet avokado
Taze kişniş
Misket limonu suyu
1/2 kırmızı soğan
Paprika
5-6 adet çeri domates
Ufak boy lavaş
Guacmus'nun Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Nohutu karbonatla birlikte 15 dakika haşlayın.
• Süzün, soğuk sudan geçirin.
• Doğrayıcıya sarımsak limon suyu ve tuz ekleyin, geçirin.
• Tahin ve su ekleyip geçirin.
• Kimyon ve nohut ekleyip 4 dakika geçirin. Tabağa alın.
• Avokadoları ezin, taze kişniş, misket limonu suyu, kırmızı soğan, paprika, tuz ekleyip karıştırın. Humusun üzerine alın.
• Lavaşları kızartın birlikte servis edin.
Yulaflı Amerikan Cookie
Malzemeler:
1 bardak (125 gram) Un
1 çay kaşığı Tarçın
1/2 çay kaşığı Karbonat
Tuz
1 + 1/2 bardak (150 grams) Yulaf
1/2 bardak Tereyağı (oda sıcaklığında)
1/4 bardak (50 gram) Esmer Şeker
1/4 bardak (50 gram) Toz Şeker
1 yumurta
Vanilya
200 gram Bitter Çikolata
Yulaflı Amerikan Cookie'nin Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Tereyağı ve şekeri çırpın.
• Yumurta ve vanilya ekleyip çırpın.
• Un, tarçın ve karbonatı ekleyin.
• Yulafı ekleyip çırpın. Çikolatayı ekleyip karıştırın. Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
• Yağlı kağıt koyduğunuz bir tepsiye ceviz büyüklüğünde alın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 13 dakika pişirim.
• 5 dakika dinlendirin.
Lava Kek
Malzemeler:
110 gram bitter çikolata
110 gram sütlü çikolata
100 gram tereyağı
3 yumurta
3 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya özütü
1/2 bardak un
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1/2 çay kaşığı kahve
Tuz
Vanilyalı dondurma
Taze nane
Lava Kek'in Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Kalıpları sprey yağ ile yağlayıp kenara alın.
• Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin.
• Yumurta, yumurta sarısı ve vanilya özütü ekleyip çırpın.
• Pudra şekeri, un ve tuzu eleyerek karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın.
• Karışımı kalıplara döküp önceden ısıtılmış 220 derece fırında 11-13 dakika pişirin.
• 2 dakika kalıpta bekletip tabağa ters çevirin.
• Dondurmayla süsleyip servis edin.
Döner Dürüm
Malzemeler:
2 yemek kaşığı Tereyağı
1 yemek kaşığı Salça
1 çay kaşığı Pul Biber
1/2 su bardağı Domates Suyu
300 gram Dana Bonfile (2 saat buzlukta beklemiş, hafif donuk)
Yoğurt
2 adet Lavaş
Tuz, Karabiber
Sıvıyağ
Döner Dürüm'ün Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Tereyağını sos tavasında eritin, salçayı ekleyin ve kavurun. İçine pul biber ve domates suyunu ekleyin, kaynadıktan sonra altını kısın ve 15 dakika pişmeye bırakın.
• Hafif donuk bonfilenizi keskin bir bıçak yardımıyla incecik dilimleyin. Üzerine, tuz, karabiber ve sıvıyağ ekleyin, kızgın tavada pişirin.
• Lavaşı ısıtın, döneri sarın ve dilimleyin.
• Yoğurt ve sosla servis edin. Afiyet olsun!
Kabaklı Kek
Malzemeler:
1 adet kabak (rendelenip suyu sıkılmış)
1/2 bardak bal
2 adet yumurta
1/3 bardak süt
2 bardak tam buğday unu
1 çay kaşığı Karbonat
Tarçın
1/3 bardak hindistan cevizi yağı
1/2 bardak fındık
1/2 bardak çikolata
Kabaklı Kek'in Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Kabak, bal, yumurta, hindistan cevizi yağı ve sütü çırpın.
• Un, karbonat ve tarçın ekleyip ekleyip çırpın.
• Çikolata ve fındık ekleyin, kek kalıbına alın.
• Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
3 Farklı Yulaf Lapası
Malzemeler:
1. Tarif
4 yemek kaşığı Yulaf
1 bardak Su
Tuz
1 adet haşlanmış Yumurta
2 yemek kaşığı Parmesan
4 adet Çeri Domates
1/4 Avokado
Karabiber
1 çay kaşığı Paprika
1 tatlı kaşığı Sriracha
2. Tarif
Malzemeler:
1,5 bardak Su
1/2 bardak Hindistan Cevizi Sütü
4 yemek kaşığı Yulaf
1/2 bardak rendelenmiş Havuç
1/3 bardak çekirdeksiz Üzüm
1 çay kaşığı Tarçın
1 çay kaşığı Zencefil
Muskat
Tuz
1/4 bardak Hindistan Cevizi
Portakal Kabuğu Rendesi
Vanilya Özütü
1 tatlı kaşığı Agave
1/4 bardak Ceviz
3. Tarif
Malzemeler:
4 yemek kaşığı Yulaf
1 bardak Su
1 bardak Şeftali (doğranmış)
1/2 bardak Yaban Mersini
Vanilya Özütü
1 çay kaşığı Tarçın
1/2 yemek kaşığı öğütülmüş Keten Tohumu
1 yemek kaşığı Badem Ezmesi
3 Farklı Yulaf Lapası'nın Hazırlanışı
1. Tarifin Hazırlanışı;
• Yulaf, su ve tuzu sos tenceresinde kıvam alana kadar 5-6 dakika pişirin.
• Bir kaseye alın, yumurta, parmesan, çeri domates, avokado, baharatlar ve sriracha ile süsleyip servis edin.
2. Tarifin Hazırlanışı;
• Su ve sütü kaynatın.
• Yulaf, havuç, üzüm, tarçın, zencefil, muskat ve tuz ekleyip kıvam alana kadar pişirin.
• Ocaktan alıp hindistan cevizi, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve agave ekleyin.
• Cevizleri kavurup üzerine ekleyin ve servis edin.
3. Tarifin Hazırlanışı;
• Yulaf, su, şeftali ve yaban mersinlerinin yarısını, vanilya özütünü ve tarçını sos tenceresinde kıvam alana kadar pişirin.
• Kaseye alın, keten tohumu, kalan meyveler ve badem ezmesiyle süsleyip servis edin.
Kayısılı Kek
Malzemeler:
800 gram Kayısı
250 gram Tereyağı (oda sıcaklığında)
150 gram Pudra Şekeri
4 Yumurta
420 gram Un
1 paket Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı kayısıyı beklettiğimiz Su
1/2 bardak Toz Antep Fıstığı
Kayısılı Kek'in Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Kayısıları kaynar suda 10 dakika bekletin, çekirdeğini çıkartıp her birini 8 parçaya bölün.
• Tereyağı ve pudra şekerini çırpın.
• Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin.
• Un ve kabartma tozunu ekleyerek ekleyin.
• Kayısıları beklettiğimiz suyu ekleyip karıştırın.
• Kayısıları ekleyip karıştırın.
• Antep fıstığı ekleyip karıştırın.
• Kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp harcı içerisine dökün.
• Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 1 saat pişirin.
Alaçatı Kurabiyesi
Malzemeler:
Muhallebi için:
1 bardak Süt
1 yemek kaşığı Nişasta
2 yemek kaşığı Şeker
1 çay kaşığı dövülmüş Damla Sakızı
Kurabiye hamuru için:
2 yemek kaşığı Tereyağı
1/3 bardak Pudra Şekeri
1 Yumurta
2 yemek kaşığı Mısır Nişastası
1,5 bardak Un
1 çay kaşığı Kabartma Tozu
1 çay kaşığı dövülmüş Damla Sakızı
Alaçatı Kurabiyesi'nin Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Muhallebi malzemelerini sos tavasına alıp çırpın.
• Ocağa alıp sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
• Kenara alıp üzerine yapışık streç atın ve soğumasını bekleyin.
• Hamur için; tereyağı, yumurta ve pudra şekerini çırpın.
• Nişasta, unun yarısını, kabartma tozunu ve damla sakızını ekleyip yoğurun.
• Unun kalanını yavaş yavaş ilave edip yoğurmaya devam edin.
• Hamurdan büyükçe parçalar kopartıp elinizle inceltin.
• İçine 1 tatlı kaşığı muhallebi koyup kapatın.
• Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri çatlayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
• Fırını kapatıp içerisinde 3 dakika daha bekletin.
• Üzerlerine pudra şekeri gezdirip servis edin.
5 Kahvaltılık Smoothie
1. Malzemeler:
1/2 bardak Ananas Suyu
1/2 bardak donmuş Ananas
1/2 bardak donmuş Mango
1 Muz
1 çay kaşığı taze Zencefil
2. Malzemeler:
1/4 bardak Portakal Suyu
1/2 bardak Süzme Yoğurt
Vanilya Özütü
1 Portakal (donmuş)
1/2 Şeftali
1 adet rendelenmiş Havuç
3. Malzemeler:
1/4 bardak Badem Sütü
1/2 bardak donmuş Frambuaz
1/2 bardak donmuş Çilek
1/2 bardak donmuş Karpuz
4. Malzemeler:
1 adet donmuş Muz
1/2 bardak Süzme Yoğurt
Vanilya Özütü
1/2 bardak donmuş Yaban Mersini
1 bardak Vişne
5. Malzemeler:
1 adet Salatalık
1/2 bardak Süzme Yoğurt
Vanilya Özütü
1/2 adet Avokado
2 Kivi
2 yemek kaşığı Bebek Ispanak
5 Kahvaltılık Smoothie'nin Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Tüm malzemeleri vakumlu blenderdan geçirin.
• Bardaklara alarak servis edin.
Yaz Frittatası
Malzemeler:
300 gram Bebek Patates (ortadan 2'ye kesilmiş) (10 dakika haşlanmış)
1 adet rendelenmiş Kabak
4 Yumurta + 2 Yumurta Beyazı
1 yemek kaşığı Süt
1 diş Sarımsak
1 yemek kaşığı Hardal
3 yemek kaşığı Dereotu, Nane ve Maydanoz (doğranmış)
3 yemek kaşığı Krem Peynir
1 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 çay kaşığı Pul Biber
140 gram Bezelye
100 gram Beyaz Peynir
50 gram Kuru Domates
Tuz, Karabiber
Yaz Frittatası'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Sırasıyla kabakları ve ince ince dilimlenmiş patatesleri soteleyin, kenara alın.
• Yumurta, yumurta beyazı, süt, sarımsak, hardal ve taze otları çırpın, baharatları ekleyin. Krem peyniri ekleyip çırpın.
• Sotelediğiniz sebzeleri, kuru domatesi ve bezelyeyi ekleyip karıştırın. Karışımı tavaya dökün.
• Üzerine beyaz peyniri ufalayın.
• Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika kadar pişirin.
Meyveli Yaz Tartı
Malzemeler:
4 adet dikdörtgen Milföy
50 gram Pudra Şekeri
300 gram Mascarpone Peyniri
1 paket Krema
Vanilya Özütü
Yaban Mersini
Çilek
Böğürtlen
Şeftali
Nane Yaprakları
Meyveli Yaz Tartı'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Milföylerin üzerine çok az pudra şekeri serpip yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın, üzerine tekrardan yağlı kağıt koyup diğer tepsiyi üzerine oturtun.
• 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
• Mascarpone, krema ve vanilya özütünü kıvam alana kadar çırpın.
• Milföylerin arasına ve üzerine kremayı sürüp meyvelerle süsleyin.
Yaban Mersinli Limonlu Kek
Malzemeler:
150 gram oda sıcaklığında Tereyağı
1 bardak Şeker
2 Limonun Kabuğunun Rendesi ve Suyu
Vanilya Özütü
3 Yumurta (çırpılmış)
90 gr. Un
Tuz
110 gram Badem Unu
200 gram Yaban Mersini
70 gram Pudra Şekeri
Yaban Mersinli Limonlu Kek'in Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Tereyağı, şeker, limon kabuğu rendesi, 1 yemek kaşığı limon suyu vanilyayı mixerde çırpın.
• Yumurtaları ekleyin.
• Un, tuz ve badem ununu yavaş yavaş ekleyip çırpın.
• Yaban mersininin 3te 1ini ekleyip karıştırın.
• Karışımı fırın kabına döküp üzerine kalan yaban mersinini ekleyin.
• Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
• 1 yemek kaşığı limon suyu ve pudra şekerini çırpıp kekin üzerine sürün.
Şeftalili Smoothie
Malzemeler:
1 bardak Hindistan Cevizi Sütü
2 adet Şeftali
1 Elma
2 yemek kaşığı Fesleğen
1 tatlı kaşığı Zerdeçal
Kakule
Şeftalili Smoothie'nin Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Hindistan cevizi sütü, şeftali, elma ve fesleğeni vakumlu blenderdan geçirin.
• Bardaklara alın.
• Üzerinden kakule gezdirip servis edin.
Sebzeli Lazanya
Malzemeler:
12 adet Lazanya Yaprağı
3 yemek kaşığı Zeytinyağı
2 adet Patlıcan (küp küp doğranmış)
300 gram Mantar
2 bardak Konserve Doğranmış Domates
1 diş Sarımsak
1 çay kaşığı Şeker
1 çay kaşığı Kekik
1 litre Süt
2 yemek kaşığı Tereyağı
5 yemek kaşığı Un
1 bardak Mozzeralla Peyniri
¼ bardak Parmesan Peyniri
Tuz, karabiber
Sebzeli Lazanya'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Bir tavaya zeytinyağını ve patlıcanları ekleyip soteleyin.
• Domates konservesini ve mantarları ekleyin.
• Mantarlar yumuşayıp domatesler de hafif suyunu çekince sarımsağı, baharatları ve şekeri ekleyin.
• Ayrı bir sos tavasında beşamel sos için tereyağını ısıtın. Unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
• Yavaş yavaş sütü ekleyin ve kaynayıp kıvam alınca tuz, karabiber ekleyip altını kapatın.
• Fırın tepsisini yağlayın ve biraz beşamel sos dökün. Üzerine lazanya yapraklarından koyun.
• Lazanya yapraklarının üzerine sırasıyla beşamel sos, iç harç ve mozarrella peyniri ekleyin.
• Lazanya yaprakları bitene kadar bu işlemi yapın.
• En son katın üzerine yine beşamel sos ve harçtan ekleyin.
• En üste mozzarella ve parmesan karışımı ekleyin.
• Önceden ısıtılmış 200 derece fanlı fırında 20 dakika pişirin.
• Fırından çıktıktan sonra 10 dakika dinlendirip servis edin.
Patlıcanlı Karpuz Salatası
Malzemeler:
100 gram Siyah Pirinç
1 Patlıcan
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 yemek kaşığı Çörekotu
Pul Biber
1 yemek kaşığı Şeker
1/4 küçük boy Karpuz
1 çay kaşığı Taze Zencefil
1/2 Lime Suyu
1 çay kaşığı Susam Yağı
50 gram Beyaz Peynir
Patlıcanlı Karpuz Salatası'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Pirinci bol soğuk suda yıkayıp haşlayın, soğutun.
• Patlıcanları ve karpuzları sırasıyla zeytinyağı eklediğiniz ızgara tavasında önlü arkalı ızgara edin.
• Şekeri yakmadan eritip karamelize edin, içerisine çörekotu, pul biber ve tuz ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt üzerine incecik dökün ve soğutun.
• Ayrı bir kasede zencefil, lime suyu, susam yağı ve çok az suyu çırpın. Pirinçler ve patlıcanlarla karıştırın.
• Tabağın en altına sosladığınız pirinçli patlıcanı ekleyin.
• Üzerine karpuz ve beyaz peyniri ekleyin.
• En üstüne de soğumuş olan krokanı ekleyip servis edin.
Dalgona Kahveli Kek
Malzemeler:
Kek için:
1 bardak Kakao
1 bardak Filtre Kahve
1/2 bardak Yoğurt
Vanilya Özütü
1 bardak oda sıcaklığında Tereyağı
1 bardak Şeker
1/2 bardak Esmer Şeker
3 Yumurta
1,5 bardak Un
1 tatlı kaşığı Karbonat
Tuz
Dalgonalı Ganaj için:
1/4 bardak İnstant Kahve
1/4 bardak Şeker
1/4 bardak Kaynamış Su
1/2 bardak Mascarpone Peyniri
1 bardak Krema
1 yemek kaşığı Pudra Şekeri
Dalgona Kahveli Kek'in Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Kakao, filtre kahve, yoğurt ve vanilya özütünü çırpın.
• Ayrı bir kasede mixer yardımıyla 3 dakika tereyağını çırpın. Şekerleri ekleyip çırpmaya devam edin.Teker teker yumurtaları ekleyip çırpın. Kakaolu karışımla karıştırın.
• Ayrı bir kasede un, karbonat ve tuzu karıştırın, yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyin.
• Karışımı yağladığınız kelepçeli kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
• Dalgonalı ganaj için; Kahve ve şeker ve suyu mixer yardımıyla kıvam alana kadar çırpın.
• Ayrı bir kasede mascarpone, krema ve pudra şekerini çırpın.
• İki karışımı birbirine spatula yardımıyla nazikçe yedirin.
• Ilıyan keki ortadan kesip arasına kremadan sürün, kapağını kapatın ve tekrar üzerine kremayı sürüp servis edin.
Çikolatalı Çilekli Smoothie
Malzemeler:
1 adet Donmuş Muz
1 bardak Donmuş Çilek
1/2 bardak Badem Sütü
2 parça Bitter Çikolata
1 tatlı kaşığı Chia Tohumu
File Fındık, Toz Antep Fıstığı
Çikolatalı Çilekli Smoothie'nin Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Muz, çilek, badem sütü ve çikolata parçalarını blenderdan geçirin.
• Chia tohumu, fındık, antep fıstığı ve çilek dilimleriyle süsleyerek servis edin.
Ballı Fındık Ezmesi
Malzemeler:
200 gram Çiğ Fındık
2 yemek kaşığı Bal
Ballı Fındık Ezmesi'nin Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Fındıkları 200 derece fırında fırınlayın, kabuklarını soyun.
• Blenderdan geçirin, hafif kıvam almaya başlayınca bal ekleyip blenderdan geçirmeye devam edin.
Vişneli Ekmek Kadayıfı
Malzemeler:
3 Yumurta
1/2 bardak Şeker
3 fincan Un
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilin
Manda Kaymağı
Sos için:
400 gram dondurulmuş Vişne
1 bardak Şeker
Limon Suyu
Vişneli Ekmek Kadayıfı'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Yumurta ve şekeri mutfak makinesinde 5 dakika boyunca çırpın.
• Un, kabartma tozu ve vanilin ekleyip düşük devirde çırpın.
• Yağladığınız kek kalıbına döküp 170 derece fanlı fırında 20 dakika pişirin.
• Vişne, kapta biriken vişne suyu ve şekeri bir sos tavasında karıştırarak kaynatın, altını kısın ve 15 dakika pişirin. Limon suyunu ekleyin.
• Ilıyan kekin üzerine serbeti dökün ve çekmesi için 10 dakika bekletin.
• Manda kaymağıyla süsleyip servis edin.
Hindistan Cevizli Kek
Malzemeler;
1 bardak Hindistan Cevizi
3 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 bardak Esmer Şeker
2 Yumurta
Vanilya Özütü
1/2 bardak Badem Sütü
1,5 bardak Glütensiz Un
1 çay kaşığı Kabartma Tozu
5 yemek kaşığı Pudra Şekeri
1/2 Limonun Suyu
Hindistan Cevizli Kek'in Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Hindistan cevizini kavurun, kenara alın.
• Zeytinyağı ve esmer şekeri çırpın.
• Yumurtaları ekleyip çırpın.
• Vanilya özütü ve badem sütünü ekleyip çırpın.
• Hindistan cevizinin yarısını ekleyip çırpın.
• Un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın, yağladığınız fırın kabına alın.
• Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
• Pudra şekeri ve limon suyunu çırpıp kekin üzerine sürün.
• Kalan hindistan ceviziyle süsleyip servis edin.
Kupta Çikolatalı Güllaç
Malzemeler:
1 adet Güllaç Yaprağı
2 yemek kaşığı Tereyağı
1 yemek kaşığı Bal
1/2 bardak Krema
1/2 bardak Sütlü Çikolata
Çilek
Antep Fıstığı
Kupta Çikolatalı Güllacın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Tereyağı ve balı sos tenceresinde birlikte eritin.
• Güllaç yaprağının üzerine sosu sürün ve 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin. 10 dakika soğuması için bekletin.
• Kremayı kaynama noktasına getirin, altını kapatıp çikolataları ekleyip karıştırın.
• Kupların içine parçaladığınız güllaçlardan koyup arasına ganaj koyun ve bunu birkaç kat olacak şekilde tekrarlayın.
• Çilek ve antep fıstığıyla süsleyerek servis edin.
Döküm Tavada Kıymalı Pide
Malzemeler:
80 ml ılık Su (1/3 bardak)
1 çay kaşığı Kuru Maya
Yarım çay kaşığı Şeker
130 gram Un (1 bardak + 2 yemek kaşığı)
Tuz
Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Tereyağı
Yarım Soğan
100 gram Kıyma
1 adet Domates
1 çay kaşığı Pul Biber
Tuz, Karabiber
2 Yumurta
Kıymalı Pide'nin Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Ilık su, maya ve şekeri karıştırıp 10 dakika maya aktif olana kadar bekletin.
• Unun içerisine tuzu ekleyip karıştırın.
• Mayalı suyu unun içerisine ekleyip yoğurun.
• Üzerinden 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip 1 saat mayalandırın.
• Yağları tavaya ekleyip sırasıyla soğan ve kıymayı soteleyin.
• Küp küp doğradığınız domatesi ekleyip soteleyin.
• Baharatları ekleyin ve karıştırın, kenara alın.
• Mayalanan hamurun gazını alıp yuvarlak hale getirin.
• Hamuru döküm tavaya alıp elinizle tavayı kaplayacak kadar yayın.
• İçerisine hazırladığınız harcı koyup kenarlarından kapatın.
• Tavayı önceden ısıtılmış 200 derece fırının tabanına yerleştirin ve 15 dakika pişirin.
• Çıkartıp üzerine yumurta kırın ve tekrar fırına alın (orta rafa),yumurtalar pişene kadar yaklaşık 3-4 dakika daha pişirin.
Sütlü Ekmek
Malzemeler
Kek hamuru için;
1,5 bardak ılık süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 bardak un
Sütlü Ekmeğin Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Süt, şeker ve mayayı karıştırıp 10 dakika bekletin.
• Unun içerisine tuzu ekleyip karıştırın.Mayalı sütü ekleyip mutfak makinesinde 10 dakika yoğurun.
• 1 saat ılık bir yerde mayalandırın.
• Hamurun gazını alıp 4 eşit parçaya bölün ve ekmek şekli verin, 40 dakika daha mayalandırın.
• Üzerlerine jilet yardımıyla çizik atın.