Bosch Ev Aletleri
Sarımsaklı Ekmek
Malzemeler:
Bayat ekmek
Tereyağı
Sarımsak
Kaba tuz
Taze soğan
Karabiber
Limon kabuğu
Zeytinyağı
Sarımsaklı Ekmeğin Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Blender’ın içine sarımsak, kaba tuz, doğranmış taze soğan, karabiber, limon kabuğu, zeytinyağı koyup bızlıyoruz.
• Tereyağımızı küp küp kesip malzemeyle karıştırıyoruz.
• Ekmeğimizi kesiyoruz, alttan bütün kalacak şekilde ve elde ettiğimiz tereyağı karışımını ekmeğin her bir dilimine sürüyoruz.
• Son olarak üzerine sıvaştırıyoruz.
• Folyo alıp üzerine fırın kağıdı koyuyoruz.
• Ekmeği fırın kağıdına altlı üstlü iyice sarıp, folyoyla iyice paketliyoruz.
• Önceden kızmış, 200 derecelik - fanlı sistemde bir fırına atıyoruz.
• Yaklaşık 20-25 dakika bu şekilde pişiriyoruz.
• Fırından çıkarıyoruz, üzerini açıp, kızarıncaya kadar tekrar fırına atıyoruz.
• Kızarınca çıkarıp dilimliyoruz.
• Afiyet olsun!
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Sucuklu Kuru Fasulye
Malzemeler:
Badalan
Sucuk
Soğan
Sarımsak
Tereyağı
Zeytinyağı
Kişniş tohum
Kimyon tohum
Rezene tohum
Zencefil
Biber salçası
Maydanoz - maydanoz sapı
Tuz
Sucuklu Kuru Fasulye'nin Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Fırın: 205/220 derece
• Ateşin altını açıyoruz.
• Tencereye zeytinyağını döküp soğanları içerisine atıyoruz.
• Badalanları donuktan çıkarıp bir tencereye yayıyoruz.
• Diğer yandan kişniş tohum, kimyon tohum ve rezene tohumu havanda eziyoruz.
• Zencefilleri ve sarımsakları küçük küçük doğruyoruz.
• Yarısından çoğunu kavrulan soğanların içine atıyoruz.
• Zarını aldığımız sucuktan irice bir parça alıp yanlamasına dörde bölüp tencereye ekliyoruz.
• Diğer yandan daha sonra eklenecek sucukları halka halka kesip kenara koyuyoruz.
• Baharat karışımı ve tuz da ekliyoruz.
• Sucuk yağını ve rengini verince içerisine biber salçası katıp iyice karıştırıyoruz.
• Badalanları ekleyip karıştırıyoruz.
• Tuz ekleyip, bağladığımız maydanoz saplarını ortasına bırakıyor ve üzerine sıcak su ekliyoruz.
• Kurufasulye pişince maydanoz sapları ve sucukları içinden çıkarıyoruz.
• Bir kaba alıp içerisine kıyılmış maydanoz, önceden kalan sarımsak ve zencefil, dövmüş olduğumuz baharat karışımını ekliyoruz.
• Halka halka doğradığımız sucukları üzerine yerleştirip, el blenderında maydanozlu-sarımsaklı ekmek bızlıyoruz, fasulyenin üzerine döküp, zeytinyağlayıp kızgın fırına atıyoruz.
• Sıcak hava ızgara özelliğini seçiyoruz.
• Afiyet olsun!
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Bütün Tavuk
Malzemeler:
Marinasyon:
Bütün piliç
Tuzlu su
Pembe karabiber
Zencefil
Sarımsak
Taze kekik
Marine:
Soğan
Sarımsak
Zencefil
Limon kabuğu
Limon suyu
Taze Biberiye
Taze Zahter
Taze Mercanköşk
Taze Kekik
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Bütün Tavuğun Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Bütün piliç 2 gün önceden tuzlu suda bekletilebilir, tuzun iyice işlemesi için.
• 2 gün sonra pilici sudan alıyor, fazla nemini arındırıp, kuruluyoruz.
• Marine için gerekli malzemeleri blenderın içine koyuyor, bızlıyoruz.
• Pilicin içini marine ile ovarak başlıyoruz.
• Zarın üstünden derinin altından marinasyonu yedirmeye devam ediyoruz.
• Limonumuzu dilimliyoruz.
• Pilici bağlıyoruz.
• Fırın tepsimize dilim limon, sarımsak, aromatik otlardan koyup üzerine koyduğumuz telin üzerine marine olmuş tavuğumuzu yerleştiriyoruz.
• Soğuk fırına koyuyoruz, assist i seçip, kümes hayvanları - tavuk / piliç doldurulmamışı seçiyoruz.
• Gramajını ekleyip, pişirmeye başlıyoruz.
• Yaklaşık 1 saat 16 dakika pişiriyoruz.
• 20 dakika kala tersini çevirip her tarafın eşit kızarmasını sağlıyoruz.
• Fırından çıktıktan sonra 20 dakika dinlenmeye bırakıyoruz vee hazır!
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Peynirli Köz Biber Dolması
Malzemeler:
Közlenmiş biber
Teneke tulum
Taze reyhan
Taze maydanoz
Sarımsak
Limon
Limon kabuğu
İsli paprika
Tarçın
Zeytinyağı
Tuz
Kristal tuz
Karabiber
Peynirli Köz Biber Dolması'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Közlenmiş biberlerimizi alıyoruz.
• İçerisine harç hazırlıyoruz.
• Harç için teneke tulumumuzu rendeliyoruz.
• Biraz reyhan, biraz maydanozu hafifçe doğrayıp peynire ekliyoruz.
• Sarımsak ve 1 limon kabuğunu harca ekliyor, biraz karabiber çekiyor ve ıslatmak için zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz.
• Közlenmiş biberleri boyutlarına göre ayarlayıp, harcımızı biberin içine yerleştirip, birer yaprak reyhan koyup sarıyoruz.
• Açılmasın diye kürdan yardımıyla tutturuyoruz.
• Üzerine zeytinyağı gezdiriyor, önceden ısınmış fırınımıza atıyoruz.
• Fırından çıktıktan sonra üzerine yapmış olduğumuz kristalize tuz, yarım limon suyu, rende sarımsak, karabiber, isli paprika ve 1 çimdik tarçın karışımını üzerine döküp ılınmaya bırakıyoruz.
• Ilındıktan sonra otlarımızı üzerine ekliyoruz ve servise hazır!
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Soğanlı Sardalya Bastı
Malzemeler:
Sardalya
Soğan
Kuş Üzümü
Bayat Ekmek İçi
Taze Zencefil
Sarımsak
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Soğanlı Sardalya Bastı'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Sardalyaların kılçıklarını alıp, yaprak açın.
• Soğanları ince doğrayıp, uzun uzun kavurun.
• Önceden ıslatıp, şişirdiğiniz kuş üzümlerini süzün.
• İncecik doğradığınız zencefilleri soğanlara katın.
• Doğrayıcının içine bayat ekmek, sarımsak, tuz, karabiber, maydanoz ve limon kabuğu koyup çekin.
• Soğanların rengi dönünce, altını kapayıp, kuş üzümleri, maydanoz, limon kabuğu, sarımsak, tuz, karabiber, limon suyu katıp harmanlayın.
• Sardalyaları soğan harcının üzerine basın ve kendilerine yetecek tuz karabiber ekleyin.
• Zeytinyağı gezdirip, ekmekli harçtan serpiştirin.
• Önceden kızdırılmış fırının ızgaraya yakın rafına yerleştirin.
• 200 derecede balığı pişirip, üst ızgara fonksiyonunu son 2 dakika çalıştırıp, nar gibi kızarmasını sağlayın.
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Kavunlu Gazpaço
Malzemeler:
Kavun, küplenmiş
Domates, kabukları soyulmuş, küplenmiş
Kırmızı soğan, sıçandişi doğranmış
Bayat ekmek içi, küplenmiş
Zeytinyağı
Sirke
Sarımsak
Hıyar, iri doğranmış
Fesleğen, yapraklanmış
Kişniş
Zencefil, kabuğu soyulmuş
Tuz
Karabiber
Füme paprika
Buz
Kavunlu Gazpaço'nun Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Tüm malzemeyi blenderınıza koyun, çekin.
• Lezzetini kontrol edip, ağız tadınıza göre ayarlayın.
• Buzdolabında minimum 3, tercihan 6 saat bekletin.
• Buz ile servis edin.
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Tiramisu
Malzemeler:
300 gr mascarpone
150 gr krema
150 gr şeker
16 adet kedi dili
2 adet yumurta sarısı
270 gr kahve
40 gr kahve likörü
6 gr kahve özütü
70 gr çikolata
15 gr kakao
10 gr çekilmiş kahve
Tiramisu'nun Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• 2 yumurta sarısına şekeri ekleyip Bosch MuM mutfak makinesini hızlı bir şekilde çalıştırıyoruz.
• Yumurta sarısının şiştiğini görene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
• İstediğimiz kıvama geldiğinde içine 300 gr mascarponeyi ve 150 gr kremayı ekliyoruz, karıştırma işlemine devam ediyoruz.
• Kıvama gelmeye başladığında 6 gr kahve özütünü de ekliyoruz.
Diğer yandan demlediğimiz kahveyi bir kaba alıyoruz ve içerisine 40 gr kahve likörünü ekliyoruz.
• Her kedi dilini kahveyi emecek şekilde 2-3 tur çeviriyoruz ve servis edeceğimiz kabın içerisine diziyoruz.
• Krema istediğimiz kıvama geldiğinde servis kabına yerleştirdiğimiz kedi dillerinin üzerine kremayı koyuyoruz üzerine çikolata parçacıklarını serpiştiriyoruz.
• Daha sonra 2.kat kedi dillerini kahveye batırıp krema üzerine yerleştiriyoruz ve son kat kremayı üzerine yayıyoruz.
• Son dokunuş olarak kakaolu – kahveli toz karışımımızı üzerini kaplayacak şekilde serpiyor ve dolaba kaldırıyoruz.
• 1 gün dolapta bekliyor, çıkardıktan sonra kakaolu – kahveli toz karışımından tekrar serpiyoruz.
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Vişneli Semizotu Salatası
Malzemeler:
Taze vişne, çekirdekleri çıkartılmış
Semizotu, yıkanmış, yapraklanmış
Boziç Antep fıstığı
Soğan
Taze zencefil
Füme paprika
Kuru reyhan
Zeytinyağı
Vişneli Semizotu Salatası'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Tavayı yüksek ısıda kızdırıyoruz.
• Zencefili soyuyoruz.
• Zencefilleri ve soğanları doğruyoruz.
• Kızan tavaya zeytinyağı, zencefil ve vişneleri atıyoruz.
• Hızla kavurup, sadece ılıtıp, tavayı ateşten alıyoruz.
• Hemen reyhan, karabiber ve biraz da füme paprika ekliyoruz.
• Tabağa semizotu ve biraz kırmızı soğan koyuyoruz.
• Biraz tuz ve zeytinyağı ekliyoruz.
• Üstüne tavadan aldığımız vişneleri.
• Sonra tekrar aynı katmanları tekrarlıyoruz.
• En üste boziç fıstık ve zeytinyağı gezdiriyoruz.
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Yaz Meyveli Kek
Malzemeler:
Böğürtlen
Kayısı
Şeftali
Kek hamuru için:
190 gr zeytinyağı
290 gr şeker
4 yumurta sarısı
180 gr un
50 gr badem unu
40 gr irmik
1 pkt kabartma
1 pkt vanilya
2 gr tuz
Ml süt
4 yum beyaz
1 çimdik tuz
Üstü için:
150 gr tereyağı
50 gr yulaf
100 gr şeker
30 gr badem unu
Tarçın
Yaz Meyveli Kek'in Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Tozları birleştirin.
• Zeytinyağının içine şekerive yumurta sarılarını ekleyip, Mum ile kalınlaşıncaya kadar çırpın.
• Sonra karışmış ve elenmiş tozların yarısını ekleyin.
• Fazla çırpmadan, Mum’ı düşük hızda çalıştırarak karıştırın.
• Sonra sütün yarısını ekleyin.
• Sadece karışsın, çırpmayın.
• Kalan toz karışımını ve bilahare sütün devamını da ekleyin.
• Karışınca kenara alın.
• Parçalıyıcıya tereyağı, yulaf, şeker, badem unu ve tarçını koyup, bızlayın.
• Dikkat edin, tamamen hamurlaşmasın, dokulu kalsın.
• Fırın kalıplarını yağlayıp, kağıtlayın.
• Yumurta aklarını 1 çimdik tuzla yumuşak kar oluncaya kadar çırpın.
• Meyveleri kek hamuruna katıp, hafifçe karıştırın.
• Yumurta akını da katıp, keserek, yedirin. Çırpmayın.
• Kalıplara paylaştırın.
• Üstlerine tekrar meyve serpiştirin.
• Son olarak da hazırladığımız yulaflı karışımı serpiştirin.
• Perfect bake ile pişirin.
• Çıkarınca tamamen soğuduktan sonra servis edin.
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Peynir Rate
Malzemeler:
Teneke tulum
Sarımsak
Limon kabuğu
Mercanköşk
Zeytinyağı
Peynir Rate'in Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• El blenderının içerisine mercanköşk, limon kabuğu ve sarımsak koyup bızlıyoruz.
• İçerisine bolca zeytinyağı ekleyip, tekrar bızlıyoruz.
• Ardından küp küp kestiğimiz teneke tulumları da peyderpey katıyoruz.
• Peynirin kalınlığına göre zeytinyağı ile kıvamını ayarlıyoruz. Vee hazır!
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Enginarlı Kısır
Malzemeler:
İnce bulgur
Domates
Çanak enginar
Füme paprika
Hıyar
Maydanoz
Taze soğan
Sarımsak
Dereotu
Nane
Limon suyu
Zencefil
Erik ekşisi
Zeytinyağı
Tarçın
Tuz
Tane karabiber
Enginarlı Kısır'ın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Domatesleri wok gözünde, hızlı ateşte zeytinyağı, füme paprika, tuz ile koyulaştırıyoruz.
• İnce bulguru kaba koyup, içerisine kendisine yetecek kadar tuz, değirmen karabiber, 1 çimdik tarçın, zencefil rende, limon kabuğu rende ekliyoruz.
• Tencereye zeytinyağı, zencefil, limon kabuğu, iri kesilmiş taze soğan ve çanak enginarları koyuyoruz.
• Enginarın içerisinde durduğu limonlu sudan bir kepçe ve enginarlara yetecek kadar da tuz ilave ediyoruz.
• Koyulaştırdığımız domateslerden ince bulgurun üzerine koyuyor ve sıcak su ekleyip, karıştırıyor kağıt havlu ile üzerini kapatıp – nemini alması için, kapağını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
• Domates sosumuzu başka bir kaseye alıp ılınmaya bırakıyoruz.
• Bu sırada enginarlarımızın olduğu tencerenin kapağını kapatıp, ateşi yükseltip, enginarların pişmesini sağlıyoruz.
• Sos için bir kavanoz alıyoruz; Domates sos, bolca zeytinyağı, erik ekşisi, bolca zencefil rende, 2 diş sarımsak, değirmen karabiber, tuz, yarım limon suyu, limon kabuğu ve iyice karıştırıyoruz.
• Domates sos ile ıslanmış olan bulguru karıştırıyoruz, hazırladığımız sosun 3/2 sini bulgura ekleyip, karıştırıyoruz.
• Pişmiş olan enginarlarımızı büyük soğan parçalarından arındırıp, bulgura ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
• Hıyar, kıyılmış maydanoz, taze soğan, nane, dereotunu bulgurun içine katıp, kalan sos ve zeytinyağı ile harmanlıyoruz.
• Servis ederken; zeytinyağı ve bir parça da domates sosumuzdan ekleyip üzerine bir pıt erik ekşisi gezdiriyoruz.
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Elmalı Kurabiye
Malzemeler:
Hamur:
390 gr un
100 gr tereyağı
100 gr yoğurt
115 gr zeytinyağı
Harç:
1 kg rendelenmiş elma
75 gr şeker
50 gr kırık ceviz
Yarım yemek kaşığı tarçın
Elmalı Kurabiye'nin Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• 100 gr tereyağını eritip, soğumaya bırakıyoruz.
• Rendelenmiş elmaları orta-hızlı ateşte şeker ile karıştırıyoruz, suyunu uçurarak pişiriyoruz.
• Suyu uçtuktan sonra tarçını ekleyip altını kapatıyoruz.
• Soğuduktan sonra içerisine cevizi ekleyip buzdolabına kaldırıyoruz.
• Erimiş soğumuş olan tereyağı, yoğurdu ve zeytinyağı aynı kabın içerisine koyup karıştırıyoruz.
• Karıştırdıktan sonra üzerine azar azar un ekleyerek elimizle karıştırıyoruz.
• Yumuşak bir hamur elde ediyoruz, hafifçe tezgah üzerinde yoğurup hamuru topluyoruz, üzerini kapatıp minimum 6-7 saat dinlenmeye buzdolabına kaldırıyoruz.
• Hamuru ve harcı 25 gr olarak porsiyonluyoruz, hamurun soğuk olmasına dikkat ediyoruz.
• Yağlı kağıdın üzerinde elimizle açıyoruz, içerisine harcı yerleştirip kapatıyoruz ve yarım ay şeklini veriyoruz.
• Fırının perfect bake özelliğini ayarlıyoruz ve kurabiyeleri fırına veriyoruz.
• Kurabiyeler hazır, fırından çıkarıyoruz, soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
• Servise hazır, afiyet olsun!
Fırın:
• Perfect bake özelliği ya da 180 derece – 22/24 dakika
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Sultani Bezelye Salatası
Malzemeler:
Sultani bezelye
Zencefil
Meksika biberi
Acı biber reçeli
Susam
Sarımsak
Taze soğan
Taze sarımsak
Pirinç sirkesi
Limon
Sultani Bezelye Salatası'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Sultani bezelyeleri tuzlayıp, zeytinyağlayıp harmanlıyoruz ve zencefil ekliyoruz.
• Fırın buhar destek özellikli, 3. kademe buhar, 160 derecede fırına veriyoruz.
• Susamları kavurarak başlıyoruz.
Sos için;
• Bir parça tuz, değirmen karabiber, pirinç sirkesi, 4 tatlı kaşığı acı biber reçeli, bolca zeytinyağı, yarım limon suyu ve kavrulan susamları sıcakken içerisine atıyoruz.
• Sultani bezelyelerimiz 15 dakika sonra hazır.
• Fırından çıkarıyoruz.
• Servis tabağımızı alıyoruz, dibine yaptığımız sostan koyuyoruz.
• Meksika biberi, taze soğan, taze sarımsak serpiştiriyoruz ve üzerine sultani bezelyelerden ekliyoruz.
• Sonra aynı işlemi uyguluyoruz, sos ve malzemeler.
• Ekstra olarak dereotu da yoluyoruz, tekrar sultani bezelyeler.
• Ve aynı şekilde son katı çıkıyoruz.
• En üste değirmen karabiber çekiyoruz.
• Bitti!
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Güllaç Böreği
Malzemeler:
Güllaç
Kavrulmuş soğan
Kıyma
Et suyu
Tuz
Toz karabiber
Zeytinyağı
Güllaç Böreği'nin Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Et suyunu kaynatıyoruz.
• Güllacı tepsiye koyup et suyuyla ıslatıyoruz, parçalanmadan sudan alıyoruz.
• Diğer yandan tavamızı yağlıyoruz, her yerine iyice dağıtıyoruz.
• Parçalanmamış olan güllaç ile tavanın altına yayıyoruz.
• Başka bir güllacı alıp aynı şekilde ıslatıp, tavaya yerleştiriyoruz.
• Bu işlemi birkaç kat yapıyoruz.
• Üzerine yaklaşık 120 gr kıyma, kavrulmuş soğan, tuz ve bolca toz karabiber ekliyoruz.
• Malzemeyi koyduktan sonra güllaçları et suyuyla tekrar ıslatıp üzerini kapatıyoruz.
• Son olarak biraz zeytinyağı döküp iyice yayıyoruz ve kalan et suyunu üzerine döküyoruz.
• Orta ateşe alıyoruz, alt kısmının eşit şekilde kızarması için saat yönünde çeviriyoruz, yapıştığında panikleyip tersini çevirmiyoruz kızarınca tavadan ayrılacaktır.
• Kızardıktan sonra ters çeviriyoruz.
• Ters çevirirken tavaya tekrar hafifçe zeytinyağı döküyoruz ve kızartmaya devam.
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Ispanaklı Kereviz
Malzemeler:
Kereviz
Ispanak
Limon kabuğu rende
Süt
Krema
Yumurta
Teneke tulumu
Sarımsak
Muskat
Kimyon
Karabiber
Tuz
Ispanaklı Kereviz'in Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Fırın kabının içine sarımsak rendeliyoruz, zeytinyağı ekliyoruz.
• Sarımsak ve yağı kabın her yerine gelecek şekilde sürtüp, dağıtıyoruz.
• Kerevizleri unlu limonlu suya mandolin yardımı veya bıçakla ince ince dilimliyoruz ve fırın kabına diziyoruz.
• Biraz tuz ve karabiber ekliyoruz ve üzerine önceden az haşlanıp, suyu sıkılmış ıspanaklardan eşit bir şekilde yerleştirip üzerine tekrar kereviz ekliyoruz.
• Aynı şekilde birkaç kat daha çıkıyoruz.
Sos için;
• Yarım diş sarımsak ve 1 limon kabuğu rendeliyoruz.
• Karabiber, tuz, 3 adet yumurta, biraz zeytinyağı, az kimyon ve muskat rende ve çırpıyoruz.
• Az süt, daha çok krema ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz.
• Kat kat çıkmış olduğumuz ıspanak ve kerevizlerin üzerine bu karışımı döküyoruz.
• Üzerine ıslatılmış yağlı kağıdımızı yerleştiriyor ve folyo ile kapatıp fırına veriyoruz.
• Fırını turbo, 180 dereceye ayarlıyoruz. Yaklaşık 60 dakika.
• Son dokunuş olarak üzerine rendelenmiş teneke tulum peyniri serpiştiriyor ve kızarması için üzeri açık bir şekilde fırına tekrar atıyoruz.
• Isıtma türlerini seçiyoruz ve ızgara büyük alanlı özelliğini seçip 3. kademeyi açıp çalıştırıyoruz.
• 10 dakika sonra hazır!
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Paskalya Çöreği
Malzemeler:
1 adet 800 gr’lık çörek
400 gr un
140 gr sıvı – 90 gr süt / 50 gr su
70 gr zeytinyağı
100 gr şeker
50 gr tereyağı
1 çimdik tuz
2 yumurta + 1 yumurta sarısı
9 gr aktif maya
2 gr damla sakızı
14 gr mahlep
File badem
Paskalya Çöreği'nin Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Şekeri sütün içerisine koyup ısıtarak başlıyoruz. Karıştırıp, şekeri eritiyoruz. Şeker eriyince sütü soğumaya bırakıyoruz.
• Mahlep ve sakız karışımını ılınmış olan sütün içerisine ekliyoruz. İyice ılınınca içerisine aktif mayayı ekliyoruz.
• Zeytinyağı ve yumurtayı başka bir kabın içerisinde birleştirip, çırpıyoruz.
• Şekerli süt karışımını da maya hafiften köpüklenince içerisine katıyoruz.
• Yaklaşık 250 gr lık unu Bosch MUMM mutfak makinesinin içinde bir çimdik tuzla karıştırıyoruz.
• Sıvıları bu karışımının içerisine ekleyip makineyi çalıştırıyoruz.
• Biraz karıştırdıktan sonra, geriye kalan unu da ekleyip, karıştırıyoruz.
• Tezgaha bir parça un serpiştiriyoruz.
• Elde ettiğimiz hamuru, unladığımız tezgahın üzerine alıyoruz.
• Hafifçe yoğuruyoruz, sertleşmesine izin vermeden pütürsüz hale getirip üzerine bez örtüyoruz.
• Fırının buhar destekli hamur mayalama özelliğini açıyoruz (40 derecede-45 dakika).
• Böyle bir fırınınız yok ise dışarıda 4-4,5 saatte mayalanır.
• 45 dakika sonra mayalanmış hamurumuzu fırından alıp, tekrar MUMM ın içerisine koyuyoruz.
• Eritip ılındırdığımız tereyağını azar azar MUMM çalışırken ekleyip hamura yediriyoruz ve toplanana kadar devam ediyoruz.
• Toplanan hamuru gerdirerek biçim veriyoruz ve tekrar mayalanmaya bırakıyoruz.
• Oda sıcaklığında 2 saat süren mayalanma süreci yerine Bosch fırında buhar destekli mayalama özelliğini tekrar çalıştırıp 15 dakika boyunca mayalanmaya bırakıyoruz.
• 15 dakika sonra fırından çıkarıyoruz, tezgahı hafifçe unlayıp hamuru tezgahın üzerine alıyoruz.
• Nasıl bir örgü yapmak istiyorsanız ona göre eşit parçalara bölüyoruz.
• Her bir parçanın havasını alıp çekip katlama ve sıkıştırma işlemleri uyguluyoruz.
• Farklı tekniklerle döndürerek hamuru uzatıyoruz.
• Elde ettiğimiz parçaları üst ve alt kısımları açılmamasına dikkat ederek örüyoruz.
• Ördüğümüz hamuru içinde yağlı kağıt bulunan fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
• 1 yumurta sarısının içerisine bir yemek kaşığı kadar su ile çırpıp yarısını hamurumuzun üzerine sürüyoruz.
• Son mayalanma için tekrar fırına koyuyoruz, 5 dakika sonra fırından çıkarıyoruz.
• Tekrar yumurta sarısı su karışımından sürüp file bademleri üzerine serpiştiriyoruz.
• 160 derece önden ısınmış fırın, 45-47 dakika.
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Paça Çorbası
Malzemeler:
Kuzu paça – ütülenmiş, temizlenmiş, buzda bekletilmiş, kurulanmış
Kereviz
Havuç
Soğan
Sarımsak
Zeytinyağı
Defne yaprağı
Maydanoz
Elma sirkesi
Yumurta
Limon
Tane karabiber
Tuz
Paça Çorbası'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Tencereye biraz zeytinyağı ile kabaca doğranmış soğanları koyup, kuvvetli ateşte çeviriyoruz.
• İçerisine limon kabuğu ekliyoruz.
• Ardından havuçları ve kerevizleri, bir adet defne yaprağını, 2-3 adet de tane karabiber ekliyoruz.
• Hafif karamelize olmaya başlarken paçaları da yerleştiriyoruz ve üzerine sıcak su ilave edip, ateşin altını kısıyoruz, yaklaşık 3-4 saat kısık ateşte pişiriyor.
• Paça pişince paçayı ayıklayıp, didikliyoruz.
• Sebze kısmını bir tur bızlıyoruz. İçerisine ince doğradığımız bir parça maydanoz atıp tekrar bızlıyoruz.
• Didiklediğimiz paçaları da bızladığımızın çorbanın içine ekliyoruz.
• Terbiye için ayrı bir kapta elma sirkesi, 2 yumurta sarısı, 2 diş sarımsak, karabiber, tuz, az zeytinyağı, yarım limon suyu sıkıp, karıştırıyoruz.
• Son olarak maydanozları incecik doğrayıp, hazır ediyoruz.
• Sıcak olan çorbadan bir kaşık terbiyenin içine koyup topaklanmaması için karıştırıp, alıştırıyoruz ve ardından bütün terbiyeyi tenceredeki çorbaya karıştırarak ekliyoruz.
• Çorbayı tabağa alıp, maydanozlardan üzerine serpiştirip, karabiber ve zeytinyağı ile servis ediyoruz.
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Pancarlı Çikolatalı Kek
Malzemeler:
200 gr çikolata
200 gr tereyağı
60 ml Türk kahvesi
5 yumurta
220 gr haşlanmış, rendelenmiş, suyu sıkılmış pancar
155 gr elenmiş un
20 gr kakao
5 gr kabartma tozu
200 gr pudra şekeri
1 çimdik tuz
24 cm kek kalıbı
Pancarlı Çikolatalı Kek'in Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Çikolata ve tereyağını benmariye koyup eritiyoruz.
• Diğer yandan Bosch Türk kahvesi makinesi ile 4 fincan kahve yapıyoruz.
• Erimiş çikolata-tereyağı karışımını soğumaya alıyoruz. 5 yumurta beyazı ve 1 çimdik tuzu Bosch OptiMUM’a koyuyoruz, karışmaya bırakıyoruz.
• Bu sırada erimiş olan çikolata-tereyağı karışımına 5 yumurta sarısını ve 60 ml Türk kahvesini ekliyoruz.
• Yumurta beyazları köpükleşmeye başladığında pudra şekerini içerisine koyuyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
• Diğer yandan haşlanmış, rendelenmiş, suyu sıkılmış pancarı çikolatanın içinde eze eze karıştırıyoruz.
• Kakao, kabartma tozu ve unu elekten geçirerek çikolatanın içine ekliyor, bir spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
• Son olarak Bosch OptiMUM’daki yumurta akı ve şeker karışımını çikolatanın içine aktarıp, katlaya katlaya karıştırıyoruz.
• Fırına girecek olan kabımızı yağlayıp, yağlı kağıt koyuyoruz ve malzememizi kabın içine döküyoruz.
• Fırını önceden ısıtmıyoruz. Bosch fırınımızdan önce “kalıp içinde pasta” ardından ‘’PerfectBake’’ özelliğini seçiyoruz.
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Nohutlu Ekmek
Malzemeler:
Nohut mayası:
140 gr kırılmış nohut
100 gr un
1 lt su
1 Çimdik tuz
3 gr şeker
Hamur:
900 gr un
812 gr nohut mayasının suyu
2 gr tuz
Nohutlu Ekmeğin Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• 140 gr kırılmış nohut, 100 gr un, 1 çimdik tuz ve 3 gr şeker ekliyoruz. Üzerine 1 lt su koyup 1 gün fışırdaması için bekletiyoruz.
• Ertesi gün elde ettiğimiz karışımı süzüyoruz, suyunu ve tanesini birbirinden ayırıyoruz. Kullanılacak kısım su kısmı. OptiMUMM’ın içerisindeki 900 gr una 812 gr nohut mayası suyundan ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Hamur karışıp pütürsüzleştiği zaman içerisine tuz ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
• Hamurun hızlı mayalanması için fırının buhar özelliğinin içerisindeki hamur mayalamayı seçip fırına atıyoruz.
• Hamur mayalandıktan sonra 2 adet kabımızı alıyoruz, hafifçe zeytinyağlıyoruz.
• İçerisine hamuru koyup üzerini kabuk tutmasın diye zeytinyağlıyoruz ve biraz daha mayalanmaya bırakıyoruz.
• Mayalandıktan sonra fırına koyuyoruz.
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Fırında Ispanaklı Yumurta
Malzemeler:
Ispanak
Pancar yaprağı
Yumurta
Soğan
Sarımsak
Dereotu
Taze soğan
Ekmek
Krema
Limon
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Fırında Ispanaklı Yumurta'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Dağ gibi soğanı ateşe koyuyoruz, karamelize olana dek çeviriyoruz. Diğer yandan ekmek kızartıyoruz.
• Taze soğanları kabaca doğruyoruz. Ekmeklerin üzerine sürebilmek için bir yağ hazırlıyoruz. İçerisine 1 limon kabuğu ve sarımsak rende, tuz, karabiber ekliyoruz.
• Yağı iyice karıştırdıktan sonra fırına girecek olan tepsimizin altına yağ sürüyor, üzerine ekmekleri diziyoruz.
• Ekmekleri dizdikten sonra tekrar üzerine hazırlamış olduğumuz yağdan koyuyoruz. Karamelize olan soğanların üzerine ıspanak ve pancarlardan yığıyor, ateşin altını kapıyor ve alt üst ediyoruz.
• Ekmeklerin üzerinde hafifçe çiğ krema gezdiriyoruz, biraz taze soğan koyuyoruz ve dereotunu koparıp üzerine ekliyoruz. Sünmüş olan soğan ve ot karışımını üzerine katıyoruz.
• Kalan soğanları ve dereotunu da ekleyip, kaba deniz tuzu ve karabiber çekiyoruz. Ispanak üzerinde minik oyuklar açıyoruz, içlerine yumurtaları kırıyoruz.
• Yumurtaların üzerine hafifçe tuz-karabiber yapıyoruz, son olarak da üzerine krema ekliyoruz.
• Fırına koyarken buhar özelliğini seçiyoruz.
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Nohutlu Kuzu Yahni
Malzemeler:
Kuzu kol – kuşbaşı
Haşlanmış nohut
Soğan
Sarımsak
Taze Kekik
Defne yaprağı
Karanfil
Kimyon
Yenibahar
Pide
Malzemeler:
250 gr un
150 gr su
5 gr instant maya
3 gr tuz
Nohutlu Kuzu Yahni'nin Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Döküm tencereyi ocağın wok gözüne koyuyoruz.
• Zeytinyağı ekleyip soğanları kavuruyoruz.
• Soğanlar yumuşayınca çekmiş olduğumuz baharatları ve kuşbaşı etleri ekliyoruz.
• Sarımsak, karabiber ve tuz ekleyip, zeytinyağı takviyesi yapıyoruz.
• Son olarak defne yaprağı ve kekiği üzerine koyup, kaynamış su ile orta kısık ateşe alıyoruz.
• Etler tamamen piştiğinde içerisindeki otları alıp, haşlanmış nohutları ekleyip karıştırıyoruz, üzerine yeniden taze kekik koyuyoruz.
Pide
Hazırlanışı:
• Hamurun içine karabiber, taze kekik ve limon kabuğu ekliyoruz. Elimizle yoğuruyoruz. Elastik ve pütürsüz bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam ediyor ve beklemeye alıyoruz.
• Yaklaşık 1-1,5 saat içerisinde hamur kabarmış, istenilen kıvamda olacaktır.
• Merdane yardımıyla hamuru açıyoruz ve etin içinde bulunduğu tencerenin üzerini kapatıyoruz.
• Hamurun tam ortasına bir yuvarlak kesiyoruz, buharın dışarı çıkması için.
• Son olarak üzerine zeytinyağı sürüyoruz.
• Fırının alt üst ısıtma eco özelliğini seçip, tencereyi fırına atıp, kıtır kıtır olana kadar pişiriyoruz.
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Bulgur Pilavı
Malzemeler:
500 ml bulgur
1 litreden biraz az su
Sade yağ
Soğan
Bulgur Pilavı'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Bakır tenceremizi orta ateşe koyuyoruz.
• Sade yağı tencereye koyup, soğanları içine ekliyoruz.
• Bir parça zeytinyağı ve tuz koyuyoruz. Ateşi biraz daha kısık hale getirip bulguru sudan geçiriyoruz.
• Soğanlar iyice yumuşayınca, bulguru ekleyip kavurmaya başlıyoruz.
• Kavurmaya başlarken ateşi orta yüksek bir ayara getiriyoruz.
• Kıvama geldiklerinde suyunu ekleyip, tuzunu atıyoruz.
• Suyunu çektiğinde kısık ateşe alıp üzerine tekrar sade yağ ekliyoruz.
• Üzerine bez kapatıp, demlenmeye alıyoruz.
• Pilavın altını kapadıktan sonra, 20 dakika daha demlenmeye bırakın.
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Havuç Mücveri
Malzemeler:
Havuç
Soğan
Patates
Taze soğan
Taze kişniş
Kişniş tohum
Kimyon tohum
3 adet yumurta
Portakal
Limon kabuğu ve suyu
Tam buğday un
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı soğan
Taze nane
Taze kişniş salatası
Portakallı mayonez
Malzemeler:
3 yumurta sarısı
1 damla portakal kabuğu yağı
Portakal kabuğu rendesi
Sarımsak rendesi
Yarım portakalın suyu
Yarım limonun suyu
Süzme yoğurt
Füme paprika
Tuz
Havuç Mücveri'nin Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Tohum kişniş ve kimyonu tavada hafifçe kavuruyoruz. Soğan, havuç ve patatesleri el blenderından geçiriyoruz. Ardından kavurduğumuz baharatları da çekiyoruz.
• Taze soğanları, taze kişniş ile birlikte doğruyoruz. El blenderından çektiğimiz karışıma ekliyoruz.
• Üzerine portakal ve limon kabuğu rende, yarım limonun suyu, tuz, zeytinyağı ekleyip harmanlıyoruz.
• Son olarak kıvamına bakarak azar azar tam buğday unu ekleyip,yarım saat buzdolabına dinlenmeye bırakıyoruz.
• Yarım saat sonra, karışım kendini topladıktan sonra tavaya bolca zeytinyağında kızartıyoruz.
Portakallı mayonez:
Hazırlanışı;
• Bir kabın içine portakal kabuğu rendesi, sarımsak rendesi, bir damla portakal kabuğu yağı, füme paprika, tuz, 3 yumurta sarısı, yarım portakal ve yarım limon suyunu ekliyoruz.
• Karışımı el mikseriyle çırpıyoruz, yavaş yavaş zeytinyağını ekliyoruz.
• Kıvama geldiğinde biraz süzme yoğurt ekleyip karıştırıyoruz.
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Palamut Turşu & Kısır Salata
Malzemeler:
Palamut
Esmer ince bulgur
Soğan
Havuç
Sarımsak
Taze nane
Taze soğan
Marul
Elma sirkesi
Pembe karabiber
Kişniş tohum
Defne yaprağı
Şeker
Sarı üzüm
Mandalina
Limon
Tuz
Karabiber
Palamut Turşu & Kısır Salata'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Tepsinin içerisine halka doğranmış soğan, sarımsak ve havuçları koyup, zeytinyağı gezdirip, önceden tuzladığımız palamut filetoları yerleştiriyoruz, üzerine defne yaprağını da unutmuyoruz.
• Wok ateşinin üzerine küçük bir tencerede elma sirkesini 4 kaşık şeker, biraz tuz, pembe karabiber, kişniş tohumu ve defne yaprağı ile kaynatıyoruz.
• Başka bir kabın içine sarı üzüm, limon kabuğu, 2 dal nane, karabiber ve tuz ekliyoruz. Üzerine kaynar su döküp, kenara alıyoruz.
• Palamutlar fırından çıktıktan sonra başka bir kaba alıyoruz, kaynattığımız sirkeyi üzerine döküyoruz, kendi sıcağıyla pişsin istediğimiz için üzerine streç film çekiyoruz. Yaklaşık 1 saat beklemeye bırakıyoruz.
• Diğer kaptaki limon kabuklarını ve naneyi içerisinden çıkarıp, esmer ince bulgurdan ekliyoruz. Streç çekip onu da beklemeye alıyoruz.
• Bekledikten sonra kısırı iyice karıştırıyoruz, içine mandalina suyu sıkıyoruz, sarımsak rende ve bol taze nane ekliyoruz. Taze soğanları ince bir şekilde doğrayıp ekliyor, içine yarım limon sıkıyoruz ve az biraz nar ekşisi ile zeytinyağı ekleyip karabiber çekiyoruz. Son olarak da marulları doğruyoruz. Tabağın altına marulları, üzerine kısırı yanına da palamut turşusunu koyup üzerinde zeytinyağı dolaştırdıktan sonra servis ediyoruz.
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Ev Kesmesi Erişte
Malzemeler:
500 gr un
4 yumurtanın tamamı
7 yumurta sarısı
20-25 gr süt
Tuz
Ev Kesmesi Erişte'nin Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• 500 gr unu OptiMUM’un içine koyuyoruz.
• Önce yumurtaları sonra tuz ve sütü ekliyoruz, karıştırmaya başlıyoruz. Hamurun istediğimiz kıvamı pütürsüz ve toplanabiliyor olması.
• OptiMUM’un içine un serpiyoruz, hamurumuzu geri koyup tekrar un serpiyoruz.
• Üzerine nemli bir bez kapatıp yaklaşık 1 saat beklemeye alıyoruz.
• Sonrasında bir oklava ile açıp şekil veriyoruz.
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Tulumba Tatlısı
Malzemeler:
Şerbet:
600 gr şeker
400 gr su
Yarımdan az limon suyu
Hamur:
250 gr un
500 gr su
4 yumurta
30 gr tereyağı
2 çimdik tuz
Tulumba Tatlısı'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• 500 gr su ve 30 gr tereyağını tencereye koyup, eritiyoruz.
• İçerisine 2 çimdik tuz ve 250 gr unu ekleyip karıştırıyoruz.
• Topak topak un kalmayacak şekilde iyice eziyoruz. Kaşık hamura saplandığı ve olduğu gibi durabildiğinde hamurun hazır olduğunu anlayabiliriz.
• Hamuru OptiMUMM’ın içine aktarıyoruz, silikon ucunu kullanarak karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
• Soğuduktan sonra yumurtaları teker teker, yedire yedire ekliyoruz.
• Hamur hazır olduktan sonra, tulumba aletinin içerisine koyup soğuk yağa tulumba aparatıyla sıkıyoruz.
• Ateşi orta-kısık ateşe alıyoruz, kızarmaya başladığında altını açıyoruz.
• Hazır olduklarında, kağıt üzerine çıkarıp fazla yağından arındırıyoruz.
• Sonrasında soğuk şerbetin içine bırakıyoruz. İsteğe bağlı olarak şerbette bekletip kaba alıyoruz.
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Yeşil Domates Pilaki
Malzemeler:
Pirinç
Soğan
Sarımsak
Yeşil domates
Limon kabuğu
Zeytinyağı
Fesleğen
Reyhan
Tuz
Karabiber
2 kesme şeker
Yeşil Domates Pilaki'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Tencerenin içerisine dibini kaplayacak kadar zeytinyağı koyup, fesleğen, reyhan ve limon kabuğu ekliyoruz.
• Soğanları da içine katıyoruz. Baldo pirincimizi sudan geçirip yıkıyoruz, süzülmeye bırakıyoruz.
• Domatesleri benzer boyut olacak şekilde kesip, yıkıyoruz. Soğanların yumuşaması için az tuz atıyoruz.
• Yıkadığımız pirinçleri soğanların içine atıyoruz. Karıştırıp içerisine bir parça su koyup, pirinçler yarı pişip, soğanlar da yumuşayınca kısık ateşe alıp sarımsakları içine atıyoruz.
• Yeşil domatesleri de içine ekliyoruz. Tuz, değirmen karabiber ve şekerini katıp, sık sık karıştırarak pişiriyoruz.
• Son olarak karabiber çekip, yaprak yaprak maydanoz, fesleğen, reyhan ve limon kabuğu rendesi ilavesi ile karıştırıyoruz.
• Servis kabında daha fesleğen ve reyhanla süsleyip, üstüne çiğden sızma zeytinyağı gezdiriyoruz.
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Üzümlü Tatlı Ekmek
Malzemeler:
800 gr un
800 gr su
160 gr pekmez
100 gr zeytinyağı
10 gr instant maya
Tuz
2 çimdik karbonat
Toz yenibahar
Üzüm
Üzümlü Tatlı Ekmeğin Hazırlanışı
Hazırlanışı
• OptiMUM ın içerisine tuz, maya, 2 çimdik karbonat, su ve zeytinyağını koyuyoruz. Ucu silikonlu olan ucu kullanıyoruz ve makinayı çalıştırıyoruz.
• Pütürlerden arınıyoruz, yavaş yavaş pekmezi ekliyoruz. Bir kaba alıyoruz, yaklaşık 1,5 saat mayalanmasını bekliyoruz.
• Mayalandıktan sonra fırın tepsisini iyice yağlayıp, mayalanmış hamurumuzu içine döküp yayıyoruz. Üzümlerin bir kısmını içerisine döküyoruz, kalan kısmını da üzerine eşit olacak şekilde serpiştiriyoruz.
• Fırını açıyoruz, perfect bake özelliğini seçiyoruz, su haznesini doldurup başlatıyoruz.
• Fırından çıktıktan sonra üzerine pekmez-zeytinyağı karışımından sürüyoruz.
• Üzerine çekmiş olduğumuz toz yenibahar ve şeker karışımından serpiştiriyoruz.
• Ilınması, kesmek için 1-1,5 saat bekliyoruz.
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Çabuk Biber Fırın
Malzemeler:
Biber
Sarımsak
Elma sirkesi
Zeytinyağı
Kaba tuz
Tuz
Çabuk Biber Fırın'ın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Önceden 200 dereceye ayarlanıp ısıtılmış fırınımızın fanlı ızgara özelliğine ayarlıyoruz.
• Biberleri tek kat olacak şekilde alıp tepsiye boca ediyoruz. Ezdiğimiz sarımsakları tepsiye koyuyoruz.
• Tuz ve zeytinyağını ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
• Her tarafına yağ geldiğinden emin oluyoruz.
• Fırın derecesine ulaştığında biberleri fırına koyuyoruz. Kızardıklarında alt üst ediyoruz.
• Fırından çıktıktan hemen sonra, biberler cızırdarken üzerine sarımsak rendeliyoruz, iri taneli tuzumuzdan serpiştirip az biraz elma sirkesi ekliyoruz.
• Son olarak da zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz.
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Bakla Tarhanası
Malzemeler:
1 kg bakla
500 gr süzme yoğurt
250 gr soğan
Taze mercanköşk, kekik, zahter
150 gr maya
Bakla Tarhanası'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Bir gece önceden ısladığımız baklaları süzüyoruz, minik el blenderından geçiriyoruz. 250 gr soğanı ekliyoruz. İçerisine su koyup, tuzunu atıyoruz ve kuvvetli bir ateşe koyuyoruz. Altı kaynayıp fokur fokur olduğunda altını kapatıyoruz. Optimum’un silikon uçlu başlığını takıyoruz, baklayı içine döküyoruz. Yoğurdu içine eklemeden önce soğuması için biraz karıştırıyoruz. Bu sırada taze otlarımızı ayıklıyoruz. Optimum içerisine 500 gr süzme yoğurdu, ayıklanmış olan taze otlarımızı ve 150 gr mayamızı içerisine ekliyor, karıştırmaya başlıyoruz. İyice karıştıktan sonra mayalanması için bir kaba alıyor ve oda sıcaklığında 1 gün beklemeye bırakıyoruz.
Gün 2:
• Dışarıda ahşap masalarımız var, tarhanayı güneşe seriyoruz. Geceleri üzerlerine çiğ yağmasın diye örtüp, kapatıyoruz. Gün içerisinde üstler kuruyor altlar yaş kalıyor, bu sebeple karıştırıyoruz. Birkaç gün boyunca bu işlemi devam ettiriyoruz.
Gün 3:
• Aynı masadan bir tane daha açıp, üzerine tülbent seriyoruz. Tarhanaları masadan alıp elde ufalayıp diğer masaya koyuyoruz. Birkaç saat sonra tekrar ufalamaya devam ediyoruz.
• Ufalama işlemi bittikten sonra tekrar taze otlarla birlikte minik blenderdan çekiyoruz.
• İstediğimiz toz kıvam için büyük blenderdan da çekiyoruz.
• Toplamda 1 kg bakladan 650 gr toz tarhana elde ettik
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Patlıcan Turşusu
Malzemeler:
Patlıcan
Kavanoz
Yeşil çay
Pirinç sirkesi
Yıldız anason
Tohum kişniş
Pembe karabiber
Değirmen karabiber
4 adet tane yenibahar
1 adet karanfil
Sarımsak
Zencefil
Şeker
Tuz
Zeytinyağı
Patlıcan Turşusu'nun Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Önce yeşil çayı demliyoruz.
• Sonra tavamızı alıp ateşe koyuyoruz.
• Yıldız anason, tohum kişniş ve pembe karabiberi orta ateşte yanan tavaya koyuyoruz.
• Yenibahar ve karanfili de ekliyoruz.
• Patlıcanları kavanoz içinde, fırında benmari tekniğinde yapacağımız için, fırınımızın yoğun ısı, hızlı ısıtma özelliğini seçiyoruz ve 155-160 dereceye ayarlıyoruz.
• Her bir kavanoza birer parça zencefil ve 1’er diş sarımsak koyuyoruz, hafifçe tuz ekliyor, değirmen karabiber çekiyoruz.
• Kavurduğumuz sıcak baharatlarımızı bir kaba alıp, demlemiş olduğunuz yeşil çayı üzerine döküyoruz.
• Patlıcanların hafifçe boyundan alıyor, bir kürdan yardımıyla minik delikler açıyoruz.
• Bütün olarak koymadığımız patlıcanlar için kürdanla delmemize gerek olmuyor.
• Baharat ve çay karışımımızı, kavanozlara yerleştirdiğimiz patlıcanların üzerine yarı beline kadar döküyoruz ve üzerine çay karışımından biraz daha az olacak şekilde pirinç sirkesi ekliyoruz.
• 1 dolu tatlı kaşığı şeker ekliyor ve üzerini örtünceye kadar zeytinyağı koyuyoruz.
• Kavanoz kapaklarını iyice sıkmadan, usulünce kapatıyor, kavanozların sığabileceği büyük bir kabın içine yerleştiriyoruz.
• Kabın içine sıcak su koyup, 160 dereceye ayarlanmış fırına koyuyoruz.
• Kaynadığını gördükten sonra 1 saat daha fırında bırakıyoruz.
• Fırından çıktıktan sonra kavanozların kapaklarını iyice sıkıyoruz.
• 1 ay sonra kullanılabilir duruma gelecekler.
• Buzdolabında tutmuyoruz.
• 12-14 derece arası bir yerde tutuyoruz.
• Evinizde bu dereceye uygun bir yer yoksa buzdolabında 2 ay kullanılmadan önce beklemesi gerekecektir.
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Türk Kahveli Dondurma
Malzemeler:
2 fincan telvesiz Türk kahvesi
600 gr labne
330 gr krema (yağ oranı düşük)
175 gr toz şeker
Kahve likörü
Türk Kahveli Dondurma'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Türk kahvesi yapılır, telvesi dibe çöksün diye beklenir.
• Labne, krema ve şeker blendera konur, şekerin iyice erimesi için uzunca çalıştırılır.
• Pütürsüz hale gelene kadar çekilir. Ardından kahve likörünün içerisine türk kahvesi eklenip blender tekrar çalıştırılır.
• İyice karıştırdıktan sonra, kaba konur difrize atılır. Difrizden 1 saat sonra çıkarılır, el mikseri yardımıyla kabının içinde çırpılır ve tekrar difrize koyulur. Bu işlemi yaklaşık 45 dakika-1 saatte bir donuncaya kadar 3 ya da 4 defa el mikseriyle çırpmak gerekecektir.
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Kat Kat Tat
Malzemeler:
Patlıcan
Domates sos (domates, sirke, sarımsak, fesleğen)
Yaprak jelatin
Ekmek
Zeytinyağı
Toz paprika
Sarımsak
Fesleğen
Limon
Tuz
Karabiber
Kat Kat Tat'ın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Halka halka doğranmış patlıcanları fırına vermeden önce bir kasenin içerisine zeytinyağı, tuz, karabiber, sarımsak ve limon kabuğu rendelenip, patlıcanlar bunun içinde mıncıklanır. İçine yağlı kağıt koyulan fırın tepsisine patlıcanlar dizilir.
• Fırının üst-alt, fansız özelliğini seçip 210-215 dereceye ayarlıyoruz. Burada amaç fırında yüksek ısıda içi pişerken dışının renk almasını sağlamak. Yaklaşık 40 dakika fırınlıyoruz.
• Önceden hazırlamış olduğumuz domates sosumuzu (domates, sirke, sarımsak, fesleğen) kısık ateşte ısıtıyoruz. Dilimlenmiş ekmeklerimizi alıyoruz, kızartıyoruz.
• Ekmekler için bir kapta zeytinyağı, az tuz, karabiber, toz paprika, sarımsak, limon kabuğu ve ince ince doğranmış fesleğenleri karıştırıyoruz. Çiğ domatesleri tırtıklı bir bıçakla dilimliyoruz. Bu sırada patlıcanları fırından çıkarıyoruz.
• Bir yandan da ekmekler kızarıyor. Diğer yandan jelatini soğuk suda iyice yumuşatıyoruz. Jelatin yumuşadığında domates sosun içine ekleyip hızla altını kapayıp içinde erimeye bırakıyoruz.
• Dilimlenmiş olan domatesleri hafifçe tuzluyoruz. Malzemeleri yerleştirmek için bir kap alıyoruz, dibini sarımsaklıyoruz. Kızaran ekmekleri alıp hazırlamış olduğumuz sarımsaklı yağ ile sıvaştırıp üzerlerine döküyoruz.
• Üzerine jelatini erimiş domates sosundan ekliyoruz. Yaprak fesleğen, karabiber ve limon kabuğu ekliyoruz. Kesilmiş tuzlanmış domates dilimlerini yerleştiriyor, üzerine fırın patlıcanlardan koyuyoruz.
• Hazırlamış olduğumuz yağdan ve domates sostan bir tur daha ekliyoruz. Aynı işlemi bir kere daha yapıyor en üste zeytinyağladığımız ekmeklerden yerleştiriyoruz. Zeytinyağının sonunu ekmeğin üzerine boşaltıyor, limon kabuğu rendeliyoruz.
• Domates sosun son kısmını da ekmekleri iyice ıslatacak şekilde döküldüğünden emin olup, soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra streçleyip üzerine bir ağırlık koyup buzdolabına kaldırıyoruz. En az 6-7 saat, tercihen gece boyunca dolapta soğumaya bırakıyoruz.
• Dolaptan çıkardığımızda, jelatin sayesinde kalıplaşmış olduğunu göreceğiz. Fazla yağını süzüp, kaptan çıkarabilmek adına ters çeviriyoruz. Üzerini taze fesleğen ve reyhanla süslüyoruz.
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Domates Sos
Malzemeler:
Domates
Zeytinyağı
Fesleğen
Mercan köşk
Kekik
Tuz
Domates Sos'un Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Ben domatesleri bostandan topladım, ama siz pazardan da gayet güzel domatesler bulup, bu sosu yapabilirsiniz. Öncelikle fırını alt-üst ısıtma ile 230 dereceye ayarladım. Burada mühim olan kuru, yani statik, ve fansız özellik.
• Fırın tepsisini alıp, dibini bolca zeytinyağlıyoruz. Fesleğen, mercanköşk, kekik ve iri tuz serpiştiriyoruz. Göbekleri alınmış domatesleri bütün haliyle baş aşağı tepsiye yerleştirip göbek kısımlarını hafifçe tuzluyoruz. Üstlerine tekrar tuz atıyor ve değirmen karabiber çekiyoruz. İçerisine bir kaç diş havaneliyle hafiften patlattığımız sarımsak ekleyip, üzerinde yine zeytinyağı gezdiriyoruz. Kalan otları da üzerine serpiştiriyoruz ve hop fırına atıyoruz.
• Domatesler iyice yumuşayıp suyunu saldığında fırından çıkarıyoruz ve sonrasında konserve yapılacağı için fırın ısısını 115 dereceye düşürüp hassas pişirme özelliğini seçiyoruz.
• Domatesleri ve sarımsakları fırın tepsisinden blendera aktarıyoruz. Suyunu da süzerek ekliyoruz. Otları içerisine katmıyoruz. İçerisine çiğden zeytinyağı, rendelenmiş 1 diş sarımsak ve limon kabuğu, tuz, 1 yemek kaşığı şeker ve elma sirkesi ekleyip bızlıyoruz. Sonrasında kavanozlara koyup fırın kabının içerisine yerleştiriyoruz. Kapakların daha önce hiç kullanılmamış olduğundan emin olun. Çok sıkmadan kapakları yerleştiriyoruz. Yarı beline gelecek şekilde kaba sıcak su koyup fırına veriyoruz. Fırında kavanozların içinin kaynadığını gördükten sonra 15 dk daha pişiriyoruz.
• Fırından çıkarıp, kapakları iyice sıkmayı unutmuyoruz. İşte domates sos!
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Şeftalili Kıtırlı Kek
Malzemeler:
225 gr zeytinyağı
300 gr şeker
4 yumurta
1 kapak sıvı vanilya
5 adet şeftali
50 gr tereyağı
150 gr file badem
100 gr tereyağı
50 gr irmik
300 gr toz badem
75 gr irmik
50 gr mısır unu
5 gr tuz
3 gr karbonat
3 ge kabartma tozu
Tarçın
Karabiber
Şeftalili Kıtırlı Kek'in Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• Şeftalilerin kabuklarını soyup, usul bir ateş üzerine erittiğimiz 50 gr tereyağında hafiften pişiriyoruz.
• Kalan diğer şeftalileri küçük parçalara kesip, kenara koyuyoruz.
Üst kıtır:
• Öncelikle doğrayıcıda üstüne konacak kıtırlı bölümü hazırlıyoruz. 150 gr file badem, 100 gr soğuk tereyağı ve 50 gr irmiği bir arada bızlıyoruz. Tereyağların erimesini istediğimizden, hamuru tutarken, karışımı buzdolabına kaldırıyoruz.
Hamur:
• 4 yumurtaya 225 gr zeytinyağını ekliyoruz. 1 kapak sıvı vanilya (vanilya özütü de diyebiliriz) ve 300 gr şekeri ekleyip mikser yardımıyla hafifçe karıştırıyoruz.
• Ardından 300 gr toz badem, 50 gr mısır unu, 75 gr irmik, 5 gr tuz, 3 gr karbonat, 3 gr kabartma tozunu elemeden karışıma ekliyoruz.
• Kaşığın ucuyla tarçın ve biraz da değirmen karabiber ekleyip, mikserin en düşük hızı veya bir çatal yardımıyla karıştırıyoruz.
• Hedef pütür pütür bir doku. Silikon kabımızın altına fırın tepsisi koyup, kabı zeytinyağlıyoruz ve yağlı kağıdı öyle yerleştiriyoruz.
• Önceden kesmiş olduğumuz minik şeftalileri de hamur karışımına ekliyor, şöyle bir karıştırıp, kağıtlanmış silikon kaba döküyoruz.
• Tereyağında çevirmiş olduğumuz iri şeftalileri de üstüne yerleştiriyoruz. Buzdolabında bekleyen kıtır karışımı üzerine ekliyoruz.
• Fırını açıyoruz, perfect bake özelliği ile mükemmel bir kıtırlı kek pişiriyoruz.
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.
Kavanozda Kavurma
Malzemeler:
2,5 kg kemiksiz kuzu kuşbaşı
1 kg soğan, salata doğranmış
100 ml zeytinyağı
4 adet defne yaprağıAromatik otlar (taze kekik, zahter ve mercanköşk)
40 ml elma sirkesi
Değirmen karabiber
Tuz
Kavanozda Kavurma'nın Hazırlanışı
Hazırlanışı;
• 1 adet yeterli büyüklükte kavanoz alıyoruz.
•2,5 kilo kemiksiz kuzu kuşbaşımız var, 1 kilo salata doğranmış soğanlar, tuz ve bolca değirmen karabiberi ile harmanlıyoruz. kavanozun dibine hafifçe bir zeytinyağı ekleyip içine defne yaprağını, üzerine de kuzu ve soğan karışımını ekleyip, diğer defne yapraklarını ve aromatik otlar, mercanköşk, zahter ve kekikle tamamlıyoruz.
• Etimiz yağsız bir et olduğu için daha zeytinyağı, biraz da elma sirkesi ekliyoruz.
• Kavurma kavanozunun altına fırına girebilecek bir kap seçip, içerisine su koyup, kavanozun ağzına uygun bir şekilde kesilmiş (kartuş tekniği) ve ıslatılmış yağlı kağıt yerleştiriyoruz.
• Etin kendi suyunu kaybedip yağında kalmasını istediğimiz için yanlarını kapatmıyor havanın çıkmasını sağlıyoruz.
• Fokur fokur kaynamasını istemediğimiz için fırının hassas pişirme ayarını seçiyoruz.
• 120 derecede ön ısıtma olmadan 6 saat pişiriyoruz.
*Videoda kullanılan beyaz eşyalar çekim için özel olarak hazırlanmış ve monte edilmiştir. Ev kullanımı için montaj kılavuzlarına uygun kurulum yapılması ve kullanım şartlarına uyulması zorunludur.